Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în inima Guvernului Cioloș. 'Cotonogeli' între înalți funcționari

palatul victoria

O luptă surdă se dă în aceste zile între înalții funcționari public de la Palatul Victoria. Miza e aparatul de lucru central al Guvernului. Pe de o parte vorbim de rivalitatea între doi oameni cheie de la Palatul Victorie, în timp ce pe de altă parte vorbim de presiunile PNL asupra premierului pentru poziții importante care ar urma să fie populate cu liberali.

Vezi și: Engleza ar putea pierde statutul de limbă oficială a UE

Este o luptă dură și fără menajamente între cei de la SGG și cei de la Cancelarie. Chelmu e la cuțite cu Tudorache și cred că se va merge pe soluția radicală”, susține pentru STIRIPESURSE.RO un înalt funcționar de la Palatul Victoria.

Sorin Sergiu Chelmu este un om vechi al sistemului pus de premierul Dacian Cioloș în fruntea SGG după îndepărtarea lui Ion Moraru. De cealaltă parte este Ioan Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului, om în plină ascensiune și care beneficiază de încrederea totală a premierului.

Există toate șansele ca Secretariatul General al Guvernului sau cel puțin funcția de șef al SGG să fie desființată. Inițial fiecare structură a venit cu propria organigramă care se băteau cap în cap. În acest moment problema ajunge să fie tranșată de premier și e foarte probabil să existe o OUG care să tranșeze lucrurile.

Potrivit informațiilor noastre ar urma ca șefii din SGG să fie făcuți înalți funcționari publici și puși deci în stand-by și practic Cancelaria să înghită SGG sau cel puțin să dispară conducerea SGG și toată structura să fie condusă de șeful Cancelariei. Dintr-o dată ar dispărea acolo demnitarii și deci și cabinetele aferente.

Vezi și: David Cameron face anunțul mult așteptat după Brexit: 'Nu declanșăm acest articol'

PS: Foarte interesantă și absența ordinii de zi a Guvernului chiar înaintea ședinței de guvern. Până acum presa acreditată primea cu o zi înainte tematica ședinței... acum ea a lipsit cu desăvârșire dând apă la moară celor care susțin că se pregătește o mișcare bruscă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.