Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în interiorul PSD, în Comisia de Buget: vești proaste pentru românii din diaspora

Comisia de Buget Finanțe a dezbătut mai bine de 14 ore amendamentele la Legea bugetului de stat pe 2018. Chiar la finalul ședinței au explodat nervii și am avut parte de o dispută între cei doi președinți de la Camera Deputaților și Senat, Viorel Ștefan și Eugen Teodorovici, amândoi de la PSD.

Scânteia a fost aprinsă de bugetul Ministerului pentru românii de pretutindeni. Eugen Teodorovici a insistat pentru suplimentarea bugetului având în vedere că 2018 este anul Centenarului și acesta va fi sărbătorit de către toți românii.

”Pentru cei 12 milioane de români din afara țării nu reușim să găsim bani, în schimb pentru tot felul de proiecte, care mai de care, cu hârtii venite pe masă, pe sub masă găsim bani (...) Și românii din afara țării sunt tot români! În 2018 vom sărbători împreună Centenarul, să știți”, a spus Teodorovici.

După mai multe consultări în interiorul Comisiei, Teodorovici și mai mulți deputați au propus să se transfere bani din bugetul Ministerului de Finanțe. Aici a intervenit Viorel Ștefan, cel care a propus sistarea lucrărilor comisiei și adoptarea unei decizii, mâine, când va fi prezent și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. De altfel și secretarul de stat de la Finanțe, care asista la dezbatere, s-a declarat împotriva unei tăieri din bugetul Ministerului Finanțelor și mutarea la Ministerul românilor de pretutindeni.

În ciuda fatpului că a încercat să forțeze formularea unui amendament la buget prin care să crească bugetul Ministerului pentru românii de pretutindeni, Teodorovici s-a lovit de opoziția lui Viorel Ștefan.

”Procedura, vă obligă regulamentul! Supuneți la vot solicitarea de sistare a lucrărilor”, a cerut Viorel Ștefan.

”Nu văd ce soluție găsim mâine, dacă nu discutăm astăzi”, a contrat Teodorovici.

”Domnule președinte, eu am făcut o propunere pe procedură. Vă rog să supuneți la vot”, a insistat Viorel Ștefan, cel care până la urmă s-a impus la vot în Comisie.

La final, Teodorovici a spus că este un stil pe care îl recunoaște și a precizat că, din păcate, românii din diaspora nu vor primi mai mulți bani în 2018, pentru că decizia politică va fi alta.

”Eu am sperat că nu începem și terminăm la fel ședința Comisiei de Buget Finanțe, dar ce ați propus dumneavoastră acum este doar o încercare de a nu trece această propunere. Este un stil pe care îl recunosc, din păcate. Mâine, dacă nu o să discutăm astăzi, părerea mea este că nu o să treacă”, a spus Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.