Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Israel! Netanyahu a explodat după vizita lui Benny Gantz la Washington: Există un singur prim-ministru

nypost.com
netanyahu

Scandal în Israel! Netanyahu a explodat după vizita lui Benny Gantz la Washington: Exista un singur prim-ministru

Unitatea afişată între Benjamin Netanyahu şi Benny Gantz pare să se destrame. Premierul Netanyahu nu şi-a ascuns furia la aflarea veştii că rivalul său politic şi membru al cabinetului de război s-a deplasat la Washington fără aprobarea sa şi a dat instrucţiuni ambasadei israeliene din SUA să nu-l însoţească pe ministru în vizita sa politică şi să nu-l primească pe acesta în timpul sejurului său la Washington, relatează duminică postul de televiziune israelian i24News.co.il, potrivit Agerpres.

Netanyahu i-a reproşat lui Benny Gantz iniţiativa de a merge la Washington

Potrivit informaţiilor transmise de canalul Kan, Benjamin Netanyahu i-a reproşat lui Benny Gantz iniţiativa de a merge la Washington, subliniind că există doar "un singur prim-ministru" în Israel.

Fost ministru al apărării Benny Gantz - liderul partidului centrist Uniunea Naţională - avea prevăzute la Wshington întâlniri cu vicepreşedintele Kamala Harris şi cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american. El se va întâlni, de asemenea, cu membri ai Congresului din partea Partidului Republican şi Partidului Democrat, precum şi cu membri de rang înalt ai AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), grup de lobby care susţine politici pro-Israel în faţa legislativului şi executivului SUA.

Anturajul lui Benny Gantz susţine că acesta l-a informat personal pe premier despre intenţia sa de a se deplasa în capitala americană în scopul coordonării mesajelor pe care urmează să le transmită administraţiei Biden.

Aceste tensiuni apar într-un moment în care Benny Gantz continuă să câştige teren în sondaje, confirmându-şi poziţia de lider pe scena politică israeliană în cazul unor alegeri anticipate pe fondul războiului dus împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.