Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Italia: Un fost colaborator al vicepremierului italian Matteo Salvini s-a deplasat de mai multe ori la Moscova (presă)

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Un colaborator al vicepremierului italian Matteo Salvini, aflat în centrul unor acuzaţii că partidul Liga, la guvernare, a încercat să obţină milioane de euro prin intermediul unui acord petrolier secret cu Rusia, s-a deplasat de mai multe ori până la Moscova şi înapoi anul trecut, relatează joi site-ul BuzzFeed, preluat de AGERPRES.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

Registrele de zbor arată că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, s-a deplasat la Moscova în trei rânduri anul trecut înainte de întâlnirea din octombrie, unde acordul petrolier secret a fost discutat, relatează BuzzFeed.

În următoarele săptămâni el a făcut încă trei deplasări neexplicate în Rusia, menţionează articolul, citând o investigaţie comună cu alte două site-uri, Bellingcat şi The Insider.

Aceste informaţii ar putea pune şi mai multă presiune pe liderul Liga, Matteo Salvini, şi pe coaliţia sa de la guvernare care pare foarte aproape de destrămare.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Atât Salvini cât şi Savoini au negat că Liga a primit bani de la Moscova. Oficiali ai partidului nu au putut fi contactaţi pentru a comenta articolul din BuzzFeed, notează Reuters.

Procurorii italieni au deschis luna trecută o investigaţie pentru un posibil caz de corupţie internaţională după informaţiile din presă potrivit cărora Liga a fost implicată într-un acord secret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.