Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în justiţie: Şefa Asociaţiei Magistraţilor, sancţionată de CSM pentru atacuri la şefa ÎCCJ

gabriela baltag

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marţi, că judecătoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamţ, care este şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. 

Gabriela Baltag a încălcat prevederea conform căreia "judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor", potrivit unui comunicat al CSM. 

Conform aceleiaşi surse, hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului în termen de cinci zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile. 

"Conform dispoziţiilor (...) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secţiei pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic rămasă irevocabilă se depune la dosarul profesional al magistratului", se mai precizează în comunicat.

Gabriela Baltag este cea care în 2015 a cerut demisia Liviei Stanciu de la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urmă cazului Mariana Rarinca. "Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi! Dovediţi onoare doamna judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!", afirma atunci Gabriela Baltag.

Vezi și: SRI primește o lovitură năucitoare de la Curtea Constitutionala

Vezi si: EXPLOZIV - Bica: Fratele lui Kovesi, anchetat de DIICOT. 'De asta m-a atacat DNA'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.