Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în 'ograda' lui Teodosie: Părintele Eugen Tănăsescu și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

teodosie radio dobrogea

Arhiepiscopia Tomisului anunță că părintele Eugen Tănăsescu și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt, ca urmare a apariției în presa din Constanța a unor convorbiri telefonice în care acesta face o serie de acuzații inclusiv la adresa ÎPS Teodosie. În înregistrări preotul vorbește despre influența pe care Aneta Badiu, fost consul al României la Tel Aviv și fost consul al României la Chișinău, o are asupra IPS Teodosie. În convorbirile telefonice cu o femeie din anturajul ÎPS Teodosie, Eugen Tănăsescu îi face un portret Anetei Badiu, cea despre care spune că ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi o sfătuitoare a lui Teodosie, acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui, la sfaturile acesteia.

„Față de articolele publicate în ziarul Replica Online și Ziua de Constanța în care sunt menționate numele Arhiepiscopiei Tomisului și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, precum și anumite asocieri între acestea și diferite persoane și evenimente, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.

2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține deocamdată informații referitoare la identitatea și intențiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat și, eventual, a/au prelucrat aceste conversații telefonice private, fără acordul/consimțământul persoanelor înregistrate, acest lucru fiind, în accepțiunea noastră, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale consfințite de Constituție și apărate de lege. S-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete și eventualele sancțiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3).

3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

content-image

Potrivit replicaonline.ro, în convorbirile telefonice cu o femeie din anturajul IPS, Eugen Tănăsescu îi face un portret Anetei Badiu, cea despre care spune că ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi un fel sfătuitoare a lui Teodosie acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui, la sfaturile acesteia. Mai mult decât atât, se pare că însuși Tănăsescu a fost „denigrat” de către Aneta Badiu în fața lui Teodosie. Și pentru că Aneta Badiu ar avea legături strânse în politica românească, aceasta l-ar alimenta pe Teodosie cu informații proaspete de la București. Din convorbirile obținute de Replica reiese clar un lucru: Tănăsescu pare că își pierde influența pe care se credea că o are asupra IPS în favoarea Anetei Badiu, o femeie care, de la clarvăzătoare, a ajuns consulul României în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.