Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în organizația lui Țuțuianu: Nu a avut mandat să semneze scrisoarea

paginadepolitica.ro
adrian tutuianu

Fostul secretar executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, își contrazice colegii din PSD Dâmbovița și susține că Adrian Țuțuianu nu a avut mandatul organizației județene pentru a semna scrisoarea împotriva lui Dragnea, scrie Mediafax.

“Săptămâna trecută am avut, miercuri, CEX-ul județean. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte, printre care situația partidului. Au fost păreri prin care s-a spus că mergem într-o direcție greșită, scădem în sondaje. S-a discutat ce o să facem. Una peste alta s-a ajuns la concluzia că trebuie o analiză în partid, trebuie luate măsuri de evaluare a guvernării, trebuie remaniați miniștrii care nu au performat, că trebuie menținută coaliția de guvernare. Dar nu s-a dat un mandat ca președintele (Țuțuianu - n.r.) să iasă cu o scrisoare în care să se ceară ce a cerut. Am citit cu atenție scrisoarea. Dacă nu ar fi tragică, ar fi hilară. Este tragică, gândindu-ne la consecințe, hilară pentru că Țuțuianu cere democratizare, el care are un stil dictatorial de conducere”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Alexandru Oprea.

Despre colegii din organizație care au declarat că Adrian Țuțuianu a avut mandatul PSD Dâmbovița ca să semneze scrisoarea, Oprea a afirmat că “sunt cei pe care dumnealui (Țuțuianu - n.r.) îi controlează”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea trebuie schimbat, Oprea a evitat să dea un răspuns: “Sigur că nu se poate spune că a condus partidul perfect, e și el om. Avem un statut al PSD. Și nu putem negocia pe tarabă niște lucruri”.

Citește și: PSD Timiș, decizie TRANȘANTĂ privind demiterea lui Liviu Dragnea - Ce vor vota în ședința CEx de vineri

Alexandru Oprea a deținut, până în februarie 2018, funcția de secretar executiv al PSD Dâmbovița și a fost președintele Consiliului Județean Dâmbovița, acum fiind consilier județean. În februarie, i-a fost restras sprijinul politic întrucât PSD Dâmbovița nu era mulțumit de activitatea lui.

Trei lideri din PSD Dâmbovița spuneau miercuri că Adrian Țuțuianu a avut mandatul organizației când a semnat scrisoarea prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea.

”Demersul public asumat de președintele Adrian Țuțuianu a fost, anterior, suspus dezbaterii în Biroul Permanent Județean și Comitetului Executiv Județean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, așadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene, în dreptul căruia domnul Țuțuianu a acționat. Mai mult, adaug și eu, ca președinte al Organizației PSD Târgoviște, că susțin acest demers, ca unul care privește în jurul său și simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și președinte al organizației municipale.

De asemenea, Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița a scris pe pagina de Facebook, miercuri, că are „datoria” să susțină demersul președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

La rândul ei, Oana Silvia Vlăducă spune că demersul lui Adrian Țuțuianu, pe care îl susține nu este „un atac la președintele Liviu Dragnea, ci o recunoaștere sinceră a situației care apasă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.