Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Pakistan: De ce a fost arestată fiica fostului premier Nawaz Sharif

judecator justitie

Fiica fostului premier pakistanez Nawaz Sharif a fost arestată, a anunţat joi partidul acestuia, completând astfel o lungă listă a politicienilor de opoziţie ajunşi în arest în cadrul unei vaste campanii anticorupţie, considerată a fi mai degrabă una de represiune politică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Este deplorabil că Maryam Nawaz a fost arestată în prezenţa tatălui ei'', pe care îl vizita în închisoare, a scris pe Twitter Liga Musulmană Pakistaneză (PML-N), formaţiunea creată de Nawaz Sharif şi în care fiica acestuia devenise un politician de bază, în aceeaşi postare partidul acuzând o ''vendetă politică'' dusă de actuala putere prin intermediul Biroului Anticorupţie.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Arestarea lui Maryam Nawaz survine la o zi după cea a lui Miftah Ismail, fost ministru de finanţe în ultimul guvern PML-N şi apropiat al familiei Sharif.

Aceste arestări se înscriu în cadrul unei vaste campanii de represiune desfăşurată anul acesta împotriva opoziţiei, remarcă AFP.

Fostul premier Shahid Khaqan Abbasi, care i-a succedat lui Nawaz Sharif, a fost la rândul său arestat în luna iulie, la fel ca şi fostul preşedinte Asif Ali Zardari.

Nawaz Sharif ispăşeşte o pedeapsă de zece ani de închisoare într-un dosar controversat de sperjur, în care şi fiica sa Maryam a fost condamnată, dar a fost eliberată.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Fostul campion la cricket Imran Khan a fost ales prim-ministru anul trecut după o campanie electorală în care calul său de bătaie a fost combaterea corupţiei, fenomen endemic în politica pakistaneză. Însă lui i se reproşează acum că, în loc să lanseze reforme de anvergură, mai degrabă îşi persecută adversarii politici sub acoperirea campaniei anticorupţiei.

Imran Khan se vede confruntat zilele acestea cu o nouă provocare, după ce India a revocat luni autonomia constituţională a Kashmirului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.