Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament: PNL și USR invocă doliul pentru amânarea proiectelor controversate

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, prin vot, propunerea PNL de suspendare a şedinţei plenului, precum şi pe cea a USR de amânare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor şi modificării Legii ANI. 

"În baza art. 91 alin. 3, vă solicităm sistarea şedinţei de astăzi. După momentul în care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului nostru, la momentele care au marcat pozitiv istoria noastră ca naţie, cred că se impune ca şedinţa de astăzi, care se prefigurează a fi una concentrată pe proiecte care nu au legătură cu interesul naţiunii române, ci cu un interes mai restrâns, să suspendăm această şedinţă, să reflectăm la ceea ce înseamnă România puternică, unită, solidară, a interesului celor mulţi şi nu a interesului personal. Să reflectăm şi să ne întâlnim la o altă şedinţă a Parlamentului în care să putem pune pe masa dezbaterii proiecte care să îi vizeze pe cei din afara Parlamentului şi care privesc cu încredere spre această instituţie că se poate concentra pe probleme serioase, probleme care ţin de bunăstarea şi de viitorul lor", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Solicitarea a fost însă respinsă. S-au înregistrat 67 de voturi "pentru" şi 124 - "împotrivă". 

De asemenea, plenul a respins şi propunerea liderului deputaţilor USR, Cristian Seidler, de amânare a discutării punctelor 2 şi 3 de pe ordinea de zi. 

"Dacă aţi respins ca şedinţa de astăzi să nu mai aibă loc, vă propun, în acelaşi spirit în care chiar şi partidul dumneavoastră a anulat mitingurile, în acelaşi spirit în care organizaţiile civice au anunţat sistarea oricăror proteste în contextul încetării din viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai şi au făcut un apel pentru a fi stopate măcar în această perioadă acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune. Ştiind că punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi sunt exact cele care ar putea genera tensiuni de care nu avem nevoie acum, vă propun să eliminăm punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi", a spus Seidler. 

La punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi a şedinţei plenului Camerei Deputaţilor de miercuri se află propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi Statutul judecătorilor şi procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.