Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament - Raluca Turcan acuză liderii PSD că blochează o OUG controversată: 'Practicile ticăloase din vremea lui Dragnea sunt perfecționate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan acuză liderii PSD că blochează activitatea comisiilor din Camera Deputaților, făcând imposibilă votarea OUG 114/2018 în plenul de miercuri, ordonanța nefiind dezbătută în comisiile de specialitate.

„ PSD continuă batjocora la adresa românilor și mimează dezbaterea OUG 114 în sesiune extraordinară. Deși au dat curs de ochii lumii solicitării PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare, liderii PSD de fapt mimează activitatea parlamentară blocând activitatea comisiilor raportoare care erau obligate astăzi să pună în dezbatere proiectul Ordonanței 114/2018, ordonanță care a pus la pământ sectoare vitale din economia românească. Astfel, comisia pentru muncă și comisia pentru tehnologia informației, sesizate în fond pentru dezbaterea acestui proiect, refuză să pună în dezbatere astăzi Ordonanța 114, făcând imposibilă votarea acestui act normativ mâine în plenul Camerei Deputaților”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Dumitru Buzatu propune intrarea PSD în opoziție după ruperea Coaliției: 'Va fi destul de complicat să gestionăm un guvern minoritar'

Liberalul solicită PSD să respecte decizia Camerei Deputaților de a convoca sesiune extraordinară pentru dezbaterea OUG 114/2018 în plen.

„Practicile ticăloase ale PSD-ului din vremea lui Liviu Dragnea sunt perfecționate de către urmașii servili ai acestui demolator al democrației parlamentare! Românii trebuie să știe că prin voința PSD această ordonanță a fost trimisă pentru raport la încă două comisii, tocmai pentru a bloca și tergiversa luarea unei decizii urgente! Solicit PSD să respecte, acum în al doisprezecelea ceas, procedurile parlamentare și să aplice decizia Biroului Permanent și a plenului Camerei Deputaților de a dezbate în sesiune extraordinară proiectele aflate pe ordinea de zi! Parlamentul trebuie să-și redobândească credibilitatea și să redevină un for democratic de dezbatere în care să primeze transparența și interesul cetățeanului!”, a adăugat Turcan.

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-28 august. Pe ordinea de zi se află abrogarea Legii recursului compensatoriu, a proiectului privind amnistia și grațierea și a OUG 114.

Votul final urmează să aibă loc în plenul de miercuri, potrivit ordinii de zi a sesiunii extraordinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.