Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în PNL - Zeci de primari îi cer lui Orban decapitarea unei filiale judeţene după dezastrul din alegeri

PNL siglă

70 dintre cei 102 lideri de organizaţii PNL din judeţul Argeş, dintre care 21 sunt primari, cer conducerii partidului să-l demită pe preşedintele organizaţiei judeţene, Adrian Miuţescu, şi să-l numească interimar pe Rareş Bogdan. Semnatarii scrisorii adresate Biroului Politic Naţional al PNL afirmă că preşedintele PNL Argeş este cauza eşecului în alegerile locale în judeţ, acesta fiind vinovat inclusiv de înlăturarea unor primari care au obţinut noi mandate după ce au părăsit partidul.

Scrisoarea integrală şi lista semnatarilor, AICI! (.pdf)

În Argeş, PNL a obţinut mai puţine mandate de primar decât în 2016, toate în mediul rural. Cu 28% vot politic în judeţ, PNL a fost surclasat de PSD, care a obţinut 45%.

Scrisoarea liderilor de organizaţii din Argeş:

"Supunem din nou atentiei dumneavoastra situatia Filialei Argeş a Partidului National Liberal în speranta că de această dată nu va rămâne fără un răspuns din partea dumneavoastră.

Nu o să reluăm şi cu această ocazie aprecierile noastre pentru preşedintele PNL Argeş, domnul Adrian Miutescu.

Stimati colegi,

Au trecut alegerile locale din anul 2020. În întreaga tara liberalii clamează victoria şi sunt recunoscuti ca învingătorii acestui scrutin electoral. Din păcate pentru noi toti nu este cazul în judetul Argeş.

În Argeş avem astăzi mai putini primari liberali decât aveam în anul 2016. În Argeş nu mai avem astăzi niciun primar liberal în mediul urban.

Fara niciun fel de infrastructură politică în mediul rural - în Argeş USR-PLUS a luat putin peste 10% şi a câştigat Primaria Muncipiului Câmpulung. A câştigat doamna Elena Lasconi, cea care a afirmat în urmă cu ceva timp că intentia domniei sale a fost initial să candideze din partea Partidului National Liberal, insa a fost refuzata.

În Argeş ne luptăm cu un PSD care rămâne extrem de putemic, deşi de-a lungul timpului nu a avut niciun fel de reprezentant în Guvemul României. PSD Argeş nu are vedete, nu are personalitati nationale. Nu avem la Argeş o Olguta Vasilescu, un Oprişan, un Buzatu sau un Ionel Arsene. Nici măcar un Bădălău.

PSD Argeş îl are însa pe Adrian Miuţescu. Cu sau fără voie, Adrian Miutescu e cel mai bun partener al PSD Argeş. În acest sens, Adrian Miutescu a refuzat sa semneze candidaturile a 5 primari liberali pentru că erau contestatari ai domniei sale, iar aceştia au fost nevoiti să se orienteze catre alte partide aproape inexistente pe eşicherul politic (ANŢ, PER), iar singurul primar liberal de oraş a plecat la PSD din acelaşi motiv. Toti aceşti 5 primari au câştigat alegerile la scoruri zdrobitoare.

PNL Argeş a luat 28% pe vot politic, scor bazat pe faptul că în mediul rural nu au existat alte forţe politice în Argeş în afară de PSD şi PNL. Primarii PSD Argeş au câştigat 71 de comune din 102 şi au făcut-o cu scoruri astronomice de 60%-70%. A mai rămas şi pentru PNL un 28% şi 24 de comune. La nivel judeţean scorul PSD a fost uriaş de aproape 45%.

USR-PLUS şi-a făcut simţită prezenţa în mediul urban, unde exceptând Pitesti, s-a clasat pe locul al doilea.

Preşedintele PNL Argeş a garantat victoria în interiorul şi in exteriorul partidului şi a pierdut. Suntem, în acest moment, ţinta ironiei şi ridiculizărilor presei argeşene şi ale opozanţilor politici. Şi nu avem argumente să contracarăm, pentru că au dreptate. Ce este până la urmă asumarea unui eşec, dacă nu o dovadă de onoare?

Membrii şi activul de partid nu au niciun fel de încredere în capacităţile acestei conduceri de filială.

Acum un an, 21 de primari din 25 şi 70 de preşedinţi de organizaţii au cerut demiterea lui Adrian Miuţescu, atrăgând atenţia asupra dezastrului pe care 1-a produs în filială. Vă ataşăm scrisoarea de anul trecut semnată de toţi aceştia, în speranţa, că în ceasul al 12-lea, judeţul Argeş va avea parte de o conducere coerentă şi imparţială, care să unească şi să mobilizeze filiala Argeş, nu să o dezbine, aşa cum a făcut Adrian Miuţescu.

Situaţia este extrem de gravă. Peste două luni avem alegerile parlamentare. Vă rugăm, Incă o dată, daţi o şansă Partidului Naţional Liberal în Argeş. Luaţi decizia care se impune, demiteţi-1 pe Adrian Miuţescu!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.