Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în prima zi de școală! USR solicită DEMISIA lui Anisie: 'În sistemul de educaţie domneşte haosul; este cazul ca responsabilii să îşi asume vina'

Inquam Photos
Dan Barna

Uniunea Salvaţi România consideră că în sistemul de educaţie "domneşte haosul" şi că este cazul ca "responsabilii pentru această situaţie să îşi asume vina şi, dacă există onoare, să îşi prezinte demisia".

"Scenariul după care funcţionează şcolile se schimbă de la o zi la alta, iar triajul epidemiologic este, în continuare, mai mult un deziderat, în condiţiile în care nu există în unităţile de învăţământ suficiente cadre medicale. Despre măşti, ce să mai vorbim, în condiţiile în care nici manualele nu au fost asigurate pentru toţi elevii. La şase luni de la declanşarea pandemiei şi în ciuda promisiunilor repetate constant peste vară cum că şcolile vor fi bine pregătite pentru noul an şcolar şi pentru predarea online, în sistemul de educaţie domneşte haosul. Este cazul ca responsabilii pentru această situaţie să îşi asume vina şi, dacă există onoare, să îşi prezinte demisia", precizează USR, luni, pe Facebook.

E clar! Autoritățile au luat-o RAZNA! Solicitare IREALĂ a instituției aflate sub comanda Guvernului


Uniunea menţionează că pentru 2,8 milioane de preşcolari şi elevi astăzi este începutul unui nou an şcolar, dar că pentru ei, pentru părinţii şi bunicii lor, dar şi pentru cadrele didactice este un început de an şcolar cu mai puţină bucurie şi cu foarte multă incertitudine, cu nenumărate temeri şi lipsuri.

"Avem încă peste 800 de şcoli cu toaleta în curte şi fără apă curentă. Cele peste 250.000 de tablete de care se tot vorbeşte de luni bune sunt, în continuare, doar un vis frumos. Oricum, nu este rezolvată nici problema conectării tuturor şcolilor la internet", menţionează sursa citată.

USR reaminteşte că, la începutul lunii septembrie, a identificat şi a atras atenţia asupra a şase urgenţe pentru educaţia din România, iar în urmă cu o săptămână a lansat portalul unic de informare şi comunicare către părinţi şi elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.