Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în privința camerelor de supraveghere în blocuri

Inquam Photos - George Călin
Inquam cameră supraveghere

Preşedintele unei asociaţii de proprietari din Craiova a montat camere de supraveghere în bloc. O femeie, Veronica, nu vede utilitatea camerelor de supraveghere, iar avocaţii spun că se pot monta camere de supraveghere în bloc doar în anumite locuri, altfel se încalcă GDRP.

De mai bine de un an, Ligia Noferi este „ochiul” proprietarilor de apartamente din opt blocuri din centrul Craiovei. Este preşedintele asociaţiei şi a decis să monteze camere de supraveghere peste tot. Spune că în zonă sunt mulţi drogaţi şi au loc chiar bătăi, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Iar Poliţia se foloseşte de aceste imagini în anchete.

„Sigur că aceste imagini pot fi folositoare. Pot constitui probe în cadrul dosarului penal, în cadrul procesului penal. Persoana respectivă ar putea fi identificată, de exemplu, chiar şi după obiectele vestimentare”, susţine, însă, Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj .

Veronica locuieşte la bloc, dar nu vede utilitatea camerelor de supraveghere. Un argument este şi faptul că în blocul vecin un hoţ a fost filmat, dar tot neprins a rămas.

În plus, vecinii sunt oricum „cu ochii pe tine”.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

„Şi ce vedeţi? Dacă are cameră, el tot intră. Care e…tâmpit, fură”, spune locatara Veronica Dumitru, arătând cu mâna spre mai multe imagini cu un posibil hoţ.

Iar avocaţii îi dau dreptate: camerele de supraveghere nu trebuie să încalce intimitatea celor filmaţi.

În plus, toată lumea trebuie avertizată că este filmată şi trebuie informată în ce scop sunt folosite imaginile, considerate cu caracter personal. Dacă nu respectă aceste reguli impuse de legislaţie, cei care montează camere pot fi amendaţi.

„Holul este un spaţiu public, dar, cum spuneam, de la caz la caz se va stabili în ce măsură ar fi necesară o cameră care să supravegheze doar intrarea în bloc şi plus de aceasta să mai fie necesare şi alte camere”, explică avocatul Bogdan Ţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.