Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în SUA! Chelsea Manning A REFUZAT să depună mărturie în dosarul WikiLeaks și a fost ARESTATĂ

© Elijah Nouvelage / Reuters
Chelsea Manning

Fosta analistă de Informații din cadrul forțelor armate americane, Chelsea Manning, a fost arestată vineri după ce a refuzat să dea declarații în fața unui mare juriu care anchetează platforma WikiLeaks, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Judecătorul american Claude Hilton a ordonat arestarea lui Manning în urma unei scurte audieri în cadrul căreia aceasta a confirmat că nu are nicio intenția de a depune mărturie, afirmând că va accepta "orice pedeapsă va urma", scrie mediafax.ro.

Citește și: Dezvăluire șocantă! Oreste, amenințat cu bătaia de un boxer care a huiduit-o pe Kovesi! Solicitare de urgență a lui Rareș Bogdan

Manning a mai declarat că se opune caracterului secret al procesului desfășurat de marele juriu și a susținut că a descoperit deja toate detaliile pe care le cunoaște.

Judecătorul a informat că aceasta va rămâne în arest până va depunde mărturie, sau până când marele juriu va încheia procesul.

Citește și: Replică acidă pentru Klaus Iohannis! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Fostul președinte american Barack Obama a comutat pedeapsa soldatului Chelsea Manning, condamnată la 35 de ani de închisoare pentru furnizarea de documente secrete către WikiLeaks. Manning, care la momentul săvârșirii faptelor era bărbat, a declarat că a fost diagnosticat în 2013 cu disforie de gen şi un judecător din Kansas i-a aprobat fostului analist de informaţii al armatei cererea de a-şi schimba numele în Chelsea Elizabeth Manning.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.