Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în teritoriu! Se solicită încetarea mandatului Anei Muneanu (USR) în Consiliul Local Timişoara

ana munteanu

Consilierul local social-democrat Radu Ţoancă a declarat că aşteaptă ca în şedinţa Consiliului Local Timişoara (CLT) de marţi să se regăsească pe ordinea de zi şi un Ordin al prefectului de încetare a mandatului de consilier municipal pentru Ana Munteanu (USR), care a fost suspendată de Biroul Judeţean al USR Timiş din calitatea de membru al partidului pentru un an.

Măsura a fost luată ca urare a implicării acesteia într-un incident în care a descins alături de forţele de ordine într-un restaurant, pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinare.

SCANDAL Mara Bănică sare la gâtul Dianei Şoşoacă, după moartea Corneliei Catanga: 'A căzut victima acestei mentalități imbecile via Diana Șoșoacă'


"Sper ca la şedinţa Consiliului Local Timişoara din data de 30 martie să avem pe ordinea de zi un Ordin al prefectului de încetare a mandatului de consilier municipal pentru doamna Ana Munteanu. În caz contrar, orice vot al acestui consilier municipal riscă să arunce în ilegalitate totală toată munca celorlalţi 26 de consilieri locali timişoreni. Doamna Ana Munteanu şi-a pierdut calitatea de membru al USR PLUS pentru un an, deci va mai putea face parte, eventual, din Consiliul Local Timişoara, în 2024, dacă, evident, va candida pe o poziţie eligibilă", a transmis, presei, Radu Ţoancă.

Alesul local PSD spune că articolul 203 din Codul Administrativ stipulează la "Suspendarea şi încetarea mandatului de ales local" faptul că "mandatul de consilier local, respectiv de consilier judeţean se suspendă prin pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales. De la data încetării mandatului consilierul local sau judeţean, nu mai poate fi luat în calcul pentru: constituirea cvorumului de şedinţă, constituirea comisiilor de specialitate, îndemnizaţia lunară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.