Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Venezuela: Opoziţia face apel să nu se respecte ''starea excepţională''

venezuela

Unul dintre şefii opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a făcut apel marţi la venezueleni să nu respecte ''starea excepţională'' decretată de către preşedintele ţării, Nicolas Maduro, în scopul de a-şi extinde puterile în materie de securitate, în ajunul unei manifestaţii pentru a cere plecarea sa, relatează AFP.

Parlamentul Venezuelei, unde opoziţia este majoritară, urmează să dezbată în cursul zilei această decizie a guvernului de a-şi spori timp de 60 de zile prerogativele în domenii precum menţinerea securităţii, distribuirea de alimente şi energia electrică. ''Dacă Adunarea Naţională respinge acest decret, noi, venezuelenii, vom fi nevoiţi să ignorăm acest decret'', a declarat într-un interviu radiofonic Capriles, candidatul perdant la alegerile prezidenţiale din 2013, câştigate de Maduro, conform Agerpres.

 

Venezuelenii se confruntă cu întreruperi zilnice în alimentarea cu energie electrică, cu jefuirea de magazine, penurii şi linşaje. În pofida imenselor sale rezerve petroliere, Venezuela se afundă cu fiecare zi într-o criză politică, economică şi socială de la victoria unei coaliţii a opoziţiei la alegerile legislative, la sfârşitul lui 2015.

 

Confruntarea dintre chavişti (de la numele preşedintelui defunct Hugo Chavez, la putere în perioada 1999-2013, şi mentor al lui Nicolas Maduro) şi antichavişti se intensifică de când opoziţia a strâns, la începutul lui mai, 1,8 milioane de semnături pentru a declanşa procedura în vederea organizării unui referendum, destinat revocării preşedintelui şi pe care ea speră că îl va organiza până la sfârşitul lui 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.