Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Vrancea. S-a lăsat cu plângeri penale

CNAS

Mihai Copaci, şeful Casei Judeţene de Sănătate Vrancea, acuzat de fraudă chiar de către preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea. Acesta, prin Direcţia Antifraudă din cadrul CNAS, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, prin care îl acuză pe Copaci de o fraudă cu un prejudiciu de peste un milion de lei, relatează gheriladevrancea.ro

Copaci a fost demis de la şefia instituţiei ca urmare a unui control al Direcţiei Antifraudă din cadrul CNAS, care spune că a descoperit presupuse ilegalități făcute cu acordul lui Mihai Copaci, care ar fi decontat cheltuieli nelegale firmei Interclinic, deţinătoarea unui tomograf în curtea Spitalului Judeţean. Ulterior, el a fost repus în funcţie de Curtea de Apel Galaţi.

VEZI AICI PLANGEREA PENALA

Casa Naţională de Sănătate susţine că, în perioada 2012 – 2015, firma Interclinic a încheiat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea fără a deţine toate autorizaţiile necesare, motiv pentru care, în timp, s-a creat un prejudiciu de peste un milion de lei, cu acordul şi sub semnătura lui Mihai Copaci, pe care îl consideră direct răspunzător de fraudă. Pe aceste considerente, Copaci a şi fost demis în urmă cu 2 săptămâni, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Galaţi, instanţa repunându-l în funcţie.

Copaci, suspectat de aranjarea proceselor la Curtea de Apel

În paralel, surse din cadrul Casei Naţionale de Asigurări, susţin că s-a întocmit şi o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la procesele pe care Copaci le-a avut de-a lungul timpului cu instituţia, ca urmare a nenumăratelor demiteri, procese pe care acesta le-a câştigat pe bandă rulantă.

Copaci: „Cei de la Casa Naţională au o temă politică. Să mă înlocuiască. Cu un activist din cadrul puterii”

Contactat de Gherila de Vrancea, Mihai Copaci se consideră nevinovat şi spune că este hărţuit cu motivaţie politică. „Casa Naţională a făcut nenumărate controale la firma Interclinic şi la noi şi n-au găsit nereguli. Ultimul a avut loc în luna noiembrie. Altfel cum se poate explica faptul că firma efectuează şi acum servicii de urgenţă şi pentru bolnavii internaţi? Cei de la Casa Naţională au o singură temă, politică: să mă înlocuiască din funcţie cu un reprezentant al actualei puteri. Nu voi ceda presiunilor”, a declarat Copaci.

DSP Vrancea şi Interclinic, vizate şi ele de plângerea penală

CNAS a formulat, în aceeaşi plângere, acuze şi la adresa Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea dar şi firmei Interclinic. Directorul DSP, doctorul Cătălin Graur, spune că avizele date, la momentul solicitării de către Interclinic, au fost conforme cu legislaţia în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.