Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL internaţional după calificarea României la Cupa Mondială de rugby: Spania cere măsuri drastice

romania rugby

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a anunţat că va depune o reclamaţie la Rugby Europe pentru a se analiza arbitrajul lui Vlad Iordăchescu la meciul dintre echipa Spaniei şi cea a Belgiei, scor 18-10 pentru belgieni, rezultat de care a beneficiat România, care s-a calificat la Cupa Mondială.

“FER va depune reclamaţie la Rugby Europe (RE) şi la World Rugby astfel încât Comisia de Arbitri a RE să vadă înregistrarea video a meciului şi să decidă dacă prestaţia arbitrului a fost părtinitoare deliberat, pentru favorizarea României, iar dacă a fost astfel să acţioneze în consecinţă”, se arată pe site-ul ferugby.es, potrivit news.ro.

Vezi şi: Reţeta ideală de post: Cum poţi prepara o delicioasă mâncare de mazăre

Federaţia menţionează că luna trecută i-a cerut fără succes preşedintelui Comisiei de Arbitri a Rugby Europe, Patrick Roben, să schimbe brigada de arbitri de la meciul Belgia – Spannia, având în vedere faptul că România avea nevoie de o înfrângere a Spaniei pentru a se califica la CM.

Echipa naţională de rugby a României a pierdut în Georgia, duminică, scor 16-25 (6-10), în Campionatul European, dar a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0).

"Stejarii" au terminat pe locul 2 competiţia, cu 14 puncte, după campioana Georgia, cu 23 de puncte. Georgienii erau calificaţi direct la CM, astfel că şi românii au obţinut "biletele". Spania, echipa favorită la calificare înaintea acestei etape, a terminat pe locul 3, cu 13 puncte, şi va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia.

Vezi şi: Asta e planta-minune: Te scapă de tuse şi îţi vindecă plămânii

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu.

Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu stadionul din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la cotidianul spaniol Marca.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.