Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL într-un centru de carantină cu românii reveniți din Anglia: A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
miting sustinere jandarmerie

Jandarmii au intervenit la un centru de carantină din Buzău, unde şase persoane recent întoarse din Anglia nu respectau regulile de distanţare socială şi au creat o stare tensionată, potrivit news.ro.

Prefectura Buzău a anunţat, miercuri, că, într-un centru de carantină, mai multe persoane care au revenit din Anglia săptămâna trecută, nu au respectat regulile.

Este vorba despre 6 persoane care, în ciuda regulilor impuse, au început să iasă din camerele în care erau cazate şi să intre dintr-o încăpere în alta. De asemenea, stăteau de vorbă şi îşi înmânau diverse obiecte.

Contactul dintre persoanele din centru este strict interzis, pentru a fi evitat orice risc de transmitere a noului coronavirus, astfel că jandarmii au mers în centru şi au luat măsuri. Persoanele carantinate au fost trimise fiecare în camerele ce le fuseseră repartizate.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

”De asemenea, s-a acţionat în interiorul centrelor de carantină pentru detensionarea unei stări conflictuale, respectiv pentru verificarea respectării de către persoanele aflate în carantină a regulilor stabilite de către organele de sănătate publică. În urma controalelor efectuate, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor», faptă prevăzută de art. 352, alin. 1 din Codul Penal, existând suspiciunea rezonabilă că 6 persoane ar fi încălcat regulile stabilite pentru spaţiul de carantină, prin ieşirea din camerele repartizate pentru cazare, pentru a se vizita între ele sau a-şi înmâna diferite obiecte de la o cameră la alta, creând astfel premisele răspândirii bolilor”, a transmis Prefectura Buzău.

Cele 6 persoane fac parte dintr-un grup de 13 care a revenit săptămâna trecută din Anglia. Din acest grup, până acum, 6 persoane au fost confirmate cu coronavirus. Este vorba despre doi soţi, nora acestora, şi trei copii cu vârste până în 14 ani.

În judeţul Buzău, sunt 20 de cazuri de coronavirus şi nici un deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.