Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Fujifilm și Xerox în cazul acordului de fuziune: Fujifilm solicită 1 miliard de dolari pentru favorizarea lui Carl Icahn și Darwin Deason

聯合新聞網
Justitie

Fujifilm a dat în judecată Xerox, solicitându-i peste 1 miliard de dolari pentru că a renunţat la un acord de fuziune la presiunea investitorilor activişti Carl Icahn şi Darwin Deason, transmite Reuters, informează news.ro.

Într-o plângere depusă la Tribunalul Districtual din Manhattan, Fujifilm a acuzat Xerox de încălcarea contractului şi abandonarea acordului de fuziune de 6,1 miliarde de dolari anunţat în ianuarie.

Miliardarul Icahn şi Deason deţineau 15% din acţiunile Xerox şi au spus că fuziunea subevaluează compania.

”Nu este conform cu democraţia acţionariatului să le permiţi lui Carl Icahn şi Darwin Deason, acţionari minoritari cu numai 15% din acţiunile Xerox, să dicteze soarta Xerox”, potrivit unui comunicat al Fujifilm.

Xerox a renunţat la acordul de fuziune pe 13 mai, când a încheiat un acord cu Icahn şi Deason prin care au fost numiţi mai mulţi directori noi, iar directorul general Jeff Jacobson a fost înlocuit cu directorul tehnologic John Visentin.

Xerox a motivat şi cu mai multe probleme contabile nerezolvate, ca motiv al renunţării la fuziune.

Vezi și: Ilan Laufer este noul reprezentant al Camerei de Cormerț a României în SUA: `Este un pas important pentru implementarea #SmartStartUSA`

Xerox a susţinut într-un comunicat publicat luni că este extrem de încrezătoare că a avut dreptul contractual de a renunţa la contract şi că va solicita despăgubiri pentru managementul defectuos şi comportamentul incorect al Fujifilm.

O fuziune ar fi combinat Xerox cu compania mixtă Fujifilm Xerox, cu o istorie de 56 de ani, în care Fujifilm şi Xerox deţineau participaţii de 75%, respectiv de 25%.

Ulterior, Fujifilm ar fi deţinut 50,1% din acţiunile Xerox, iar acţionarii Xerox ar fi primit un dividend special de 2,5 miliarde de dolari.

Fujifilm spera ca prin fuziune să obţină economii de cel puţin 1,7 miliarde de dolari şi venituri anuale suplimentare de 1 miliard de dolari.

În cadrul procesului, Fujifilm solicită plata de daune şi un comision de renunţare la fuziune în valoare de 183 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.