Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între NATO şi Donald Trump: De ce e acuzat republicanul

www.rawstory.com
Donald Trump

Preşedintele Comitetului militar NATO, Petr Pavel, a denunţat vineri criticile formulate de candidatul republican prezumtiv la Casa Albă, Donald Trump, la adresa Alianţei Nord-Atlantice, generalul ceh estimând că astfel de comentarii 'fac jocul adversarilor noştri', transmite Reuters.

 

'Preşedintele (Vladimir) Putin şi alţii ar putea fi încântaţi de această abordare', care însă 'ar fi o mare eroare', a afirmat generalul Pavel, în marja Dialogului Shangri-La, cel mai mare summit de securitate din Asia.

 

Trump a criticat NATO ca învechită şi prea costisitoare pentru Statele Unite, el insistând că Alianţa a fost creată într-o altă epocă, când principala ameninţare pentru Occident era Uniunea Sovietică, NATO fiind, de aceea, inadecvat pentru lupta împotriva terorismului.

 

'Declaraţii ca acestea nu sunt neapărat dăunătoare, dar nu sunt nici utile', a comentat preşedintele Comitetului militar.

 

Generalul Pavel, fost şef al armatei cehe, a recunoscut că Alianţa Nord-Atlantică nu este perfectă, estimând însă ea deţine un mare potenţial şi şanse de a fi îmbunătăţită.

 

În legătură cu viitorul summit NATO din luna iulie, oficialul şi-a exprimat speranţa că la Varşovia se va conveni ca războiul cibernetic să fie descris drept al cincilea mediu de ducere a războiului, alături de cele terestru, maritim, aerian şi spaţial.

 

Un alt obiectiv al summitului este, potrivit generalului Pavel, reafirmarea angajamentului statelor membre de a-şi majora cheltuielile militare, reduse în contextul crizei financiare globale din 2008-2009, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.