Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între primarul interimar şi Arhiepiscopia Romano-Catolică:'Face afirmaţii false'

Razvan Sava

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București își exprimă indignarea față de afirmația ''total falsă'' a primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, care susține că "nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza''.

"O știe toată țara. Tocmai primarul interimar se face că nu știe?", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Reprezentanții Arhiepiscopiei explică situația juridică din jurul acestui imobil stabilită de instanțele românești și europene. ''Autorizația de construire este anulată irevocabil prin decizia nr. 1989/2010 a Curții de Apel Suceava; iar primarul general al Capitalei este obligat să desființeze clădirea și să refacă parcul public de lângă Catedrală, prin sentința nr. 2.520/2012 a Tribunalului Dâmbovița, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456/2013 a Curții de Apel Ploiești'', precizează sursa citată. Potrivit comunicatului, această clădire este "radiată din cartea funciară, radiere confirmată prin decizia irevocabilă nr. 1.295/ 2015 a Curții de Apel București, după ce firma reușise o intabulare ilegală în iunie 2011", iar "statul român nu are nicio obligație către firma constructoare după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin decizia din 10 aprilie 2012, în cadrul cererii 10.787/ 2008, a respins plângerea Millennium Building Development SRL împotriva României".

Sursa citată susține că între Millennium Building Development SRL și autoritățile statului ar fi existat "o înțelegere realizată cu 10 ani în urmă, înainte de obținerea autorizației ilegale și ținută la secret". "Prin înțelegerea notarială din 13 februarie 2006 dintre SC Millennium Building Development SRL și Primăria sectorului 1 București, realizată în fața unui notar public din București, SC Millennium Building Development SRL s-a angajat, sub sancțiunea infracțiunii de fals în declarații, că 'nu se va întoarce cu daune împotriva Primăriei sectorului 1 București în cazul în care vor fi anulate contractele de concesiune', realizate cu Primăria Capitalei 'cu privire la terenurile situate în București, sector 1, str. General Berthelot/str. Luterană' ", se precizează în comunicat.

Faptul că investitorul dorește reautorizarea proiectului ilegal Cathedral Plaza nu afectează în niciun fel decizia irevocabilă de demolare, mai arată reprezentanții Arhiepiscopiei. ''Primarul interimar, prin afirmația de ieri, dă mai mult impresia că slujește interesele unui proiect ilegal decât că respectă și că pune în aplicare decizia definitivă și irevocabilă de desființare a Cathedral Plaza. Este de neacceptat un asemenea comportament. Având în vedere declarațiile false date publicității de către primarul general interimar, ARCB își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru sancționarea acestora", spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat luni că, în prezent, nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza, iar proprietarul a solicitat în instanță autorizarea clădirii. "La acest moment nu există nicio decizie de instanță de demolare a Cathedral Plaza. În plus, există în instanță o solicitare a proprietarului de a-și autoriza clădirea, lucru care a suspendat orice acțiune în justiție", a spus acesta, întrebat de ce PMB nu respectă deciziile judecătorești definitive privind demolarea Cathedral Plaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.