Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între PSD-işti în Ploieşti

psd sigla

Organizaţia municipală PSD Ploieşti a anunţat, miercuri, că nu susţine candidatura senatorului social-democrat Daniel Savu la Primăria Ploieşti, solicitând preşedintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, să nominalizeze un alt candidat.

"Având în vedere anunţul din cadrul şedinţei de Birou extins, din data de 19.01.2016, cu privire la nominalizarea candidatului PSD pentru Primăria municipiului Ploieşti, vă informăm că organizaţia PSD Ploieşti, în unanimitate, nu susţine aceasta candidatură în persoana senatorului Daniel Savu!" se arată într-un comunicat de pres.

Potrivit documentului, social-democraţii ploieşteni vor susţine "un candidat tânăr, competent, un lider acceptat în unanimitate pentru calităţile sale profesionale, spirit de echipă, cu viziune solidă economică şi de dezvoltare a municipiului Ploieşti bazată pe studii şi experienţa administrativă, care să poată răspunde cu eficienţă problemelor ploieştenilor". În acest context, PSD Ploieşti cere conducerii judeţene a partidului să nominalizeze un alt candidat pentru Primăria Ploieşti, în baza acestor cerinţe. De altfel, pe pagina de Facebook a PSD Ploieşti se precizează că membrii organizaţiei au demarat o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea candidatului Daniel Savu.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, miercuri, că senatorul Daniel Savu va candida pentru funcţia de primar al Ploieştiului, pentru care a mai intrat în cursa electorală şi în anul 2008, pierzând în faţa actualului candidat al PNL, Andrei Volosevici. "Ieri, Biroul Politic Judeţean a avut discuţie pe tema sondajului efectuat în Ploieşti şi a ajuns la concluzia că propunerea care va fi trimisă la Bucureşti pentru validare este Daniel Savu", a spus Toader. Potrivit acestuia, trei persoane, respectiv senatorii Augustin Mitu, Daniel Savu şi viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, Cristian Ganea, au fost verificate, iar în urma unui sondaj, singurul care şi-a menţinut dorinţa de a candida pentru Primăria Ploieşti a fost Savu.

"În urma sondajului şi a analizei făcute, doar domnul Savu a continuat cu această dorinţă", a precizat Toader. Propunerea organizaţiei judeţene va fi supusă aprobării Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului, a adăugat preşedintele PSD Prahova. Daniel Savu a candidat şi în 2008 pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, pierzând lupta electorală în favoarea candidatului PDL Andrei Volosevici, actual senator PNL. De altfel, acesta din urmă a fost validat, luni, de conducerea PNL drept candidat al organizaţiei Prahova pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.