Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL între USR-PLUS și PNL la Bruxelles: REPLICĂ dură pentru Siegfried Mureșan

pumn

Europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Tudorache îl contrazice pe europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan și spune că de fapt socialiștii și cei din PPE au fost 'perfect combatibili' in legislatura europeana trecuta pe `foarte multe subiecte', dupa ce Mureșan a spus că este gravă pentru România apropierea dintre socialiștii europeni și noul grup Renew condus de Dacian Cioloș.

„Cred că Siegfried Mureșan, care vede o colaborare între grupul Renew și socialiști împotriva popularilor, s-a uitat la alte negocieri. Și eu fac parte din echipa de negociere, ba chiar am condus lucrările pe pachetul de justitie și afaceri interne la cererea celorlalți negociatori, și am observat o aliniere și o colaborare bună în aceste negocieri între toate cele trei grupuri. Ba chiar foarte multe subiecte și teme unde popularii și socialiștii au fost complet compatibili - așa cum de altfel s-a întâmplat și în mandatul trecut când cele două familii au făcut toate jocurile în PE”, a scris Dragoș Tudorache pe Facebook.

„Înțeleg că popularii sunt suparăți că Manfred Weber nu are susținere majoritară nici în Parlament și nici în Consiliul European, dar pentru asta singurii responsabili sunt popularii pentru că au ignorat semnalele politice venite de mai bine de jumătate de an. În loc să vadă acum conspirații împotriva lor ar trebui să înceapă să înțeleagă că există o configurație nouă a Parlamentului European de care trebuie să țină seama, cu trei forțe puternice nu doar cu două cum au fost obișnuiți. Și îl rog pe Siegfried Mureșan să nu mai vadă lucruri "grave pentru România" când, pentru prima dată, un șef de grup este român și interesul nostru ca țară va fi foarte bine reprezentat, îl asigur. Grupul Renew Europe nu este al lui Macron așa cum, sper eu, nici PPE nu este al lui Merkel. O asemenea simplificare, cel puțin în cazul Renew, este falsă”, a mai scris acesta.

Citește și: SURSE - Varianta lui Ponta pentru prezidențiale face valuri în ALDE, Pro România și PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.