Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Consiliul European, cu Klaus Iohannis la masă: Luxemburgul nu vrea eforturi suplimentare pentru ajutarea Ucrainei

Euractiv
Consiliul European

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a afirmat joi după-amiază, la summitul Consiliului European, că Uniunea Europeană a făcut deja destul pentru Ucraina, părând să respingă cererile preşedintelui Volodimir Zelenski privind asistenţă suplimentară.

"Eu cred că deja am făcut mult. Am dat Ucrainei armament, ceva ce nu mai făcusem până acum", a declarat Xavier Bettel, potrivit site-ului Politico.eu, la începerea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, la care este invitat şi preşedintele SUA, Joseph Biden.

Xavier Bettel a respins şi impunerea de noi sancţiuni Rusiei atât timp cât Moscova nu trece la noi agresiuni. "Dacă vrem să impunem noi sancţiuni, trebuie să fie o recaţie la ceva anume. Deocamdată, situaţia nu este bună, dar cred totuşi că trebuie să avem o evoluţie", a argumentat premierul Luxemburgului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut joi ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene. "Noi nu luptăm doar pentru cetăţenii Ucrainei, ci şi pentru securitatea Europei şi am demonstrat că merităm să fim membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Este momentul să mergem înainte cu această decizie şi sunt convins că ne veţi susţine cu acest lucru", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters, în discursul rostit joi prin videoconferinţă în Parlamentul Suediei.

Consiliul UE a cerut recent Comisiei Europene să emită un aviz privind cererea Ucrainei de a deveni candidat pentru eventuala admitere în Uniunea Europeană. Însă liderii UE au semnalat că nu există o procedură rapidă pentru admiterea vreunui stat, astfel că Ucraina va trebui să parcurgă procesul negocierilor şi să realizeze criteriile de aderare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.