Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Hollywood: Criticii de film din SUA ameninţă Disney cu excluderea filmelor companiei din cursa premiilor pe care le acordă

disney channel

Mai multe asociaţii de critici de film din SUA denunţă decizia Disney de a interzice jurnaliştilor Los Angeles Times să vizioneze filmele sale pregătite pentru sezonul Sărbătorilor şi au anunţat că nu vor lua în considerare producţiile cinematografice ale companiei pentru premiile pe care le dau la finalul anului, până când nu va „anula public interdicţia”. Los Angeles Film Critics Association, New York Film Critics Circle, Boston Society of Film Critics şi National Society of Film Critics au transmis într-un comunicat comun că acţiunile Disney sunt „în antiteză cu principiile unei prese libere şi stabilesc un precedent periculos într-o perioadă în care ostilitatea faţă de jurnalişti este tot mai mare”.

Conflictul dintre Disney şi Los Angeles Times a fost făcut public vineri, după ce ziarul a publicat un articol privind relaţiile de afaceri dintre companie şi oraşul Anaheim, unde se află Disneyland. Potrivit LA Times, Disney a numit articolul „inechitabil”, iar editorul Glenn Whipp a scris pe Twitter că ziarul a fost „cenzurat” de Disney, „interzicând reporterilor şi criticilor să vadă filmele (Disney)”.

De cealaltă parte, Disney a susţinut că articolul din Times „ignoră complet standardele de bază ale jurnalismului”. Mai mulţi jurnalişti s-au alăturat LA Times, boicotând proiecţiile şi filmele companiei. New York Film Critics Circle urmează să voteze pe 30 noiembrie câştigătorii premiilor asociaţiei, LA Film Critics Association, pe 3 decembrie, Boston Society of Film Critics, pe 10 decembrie, iar National Society of Film Critics, pe 6 ianuarie, potrivit The Hollywood Reporter.

Filme ca „Beauty and the Beast”, „Coco”, „Cars 3”, „Star Wars: The Last Jedi” se numără printre producţiile care ar putea fi omise, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.