Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Marius Nasta: un genetician ACUZĂ că urmează să fie dat afară pentru că vrea să salveze vieți

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Nasta spital pompieri

Biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală și să fie dat afară, după ce, cu greu a putut fi angajat. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere MS să stopeze acest „abuz”.

Citește și: Florin Cîțu DĂ FLIT contestatarilor: interzicerea cumulului pensie - salariu de la stat NU va bloca niciu domeniu .

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, arată că, în plină pandemie, biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

Ungureanu spune că acesta este victima unui avuz al Ordinului Biochimiștilor, Bilogilor și Chimiștilor din România.

„Unul dintre cei mai buni geneticieni ai României, Relu Cocoș, cercetător la catedra de Genetică Medicală din cadrul UMF Carol Davila București, cu o experiență uriașă de 20 de ani în biologie moleculară și genetică, cere de peste 6 luni certificat de liberă practică de la Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din România însă, șefa acestei instituții, Constanța Popa, îi refuză fără niciun motiv întemeiat eliberarea certificatului. Consecința? Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler este forțată să-l concedieze pe cel mai bun biolog și genetician al spitalului, pentru care a făcut eforturi uriașe de angajare, cu jumătate de normă, în cadrul Laboratorului de Bacteriologie a Spitalului Marius Nasta din București, începând cu luna august 2020, în perioada stării de urgență”, scrie, luni, Ungureanu, pe Facebook.

Acesta o acuză pe șefa OBBC din România, Constanța Popa, că se comportă ca „stat în stat” și că „împiedică din motive necunoscute un biolog și genetician de prestigiu să lucreze în plină pandemie Sars-Cov-19 la un spital din prima linie în plin val 3 de infectare”.

„Biologul Relu Cocoș a insistat să primească drept de parafă pe buletinele de analize și eliberarea certificatului de liberă practică dar este amenințat, alături de managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler cu, atenție, plângere penală, de către Constanța Popa pentru că ar practica ilegal meseria de biolog, asta după 20 de muncă de cercetare în genetică medicală! O să vă întrebați de ce aleg acest sistem de comunicare și nu aleg calea parlamentară de rezolvare a acestui abuz? Am aflat ieri noapte (duminică - n.r.) despre acest abuz grosolan și peste 3 ore urmează ca acest biolog să fie concediat. Un abuz care trebuie împiedicat imediat, răspunsul la interpelări durează uneori luni de zile”, mai scrie Emanuel Ungureanu pe pagina de Facebook.

Deputatul USR cere public Ministerul Sănătății să intervină „de urgență” în acest caz și să împiedice „prin toate mijloacele legale abuzurile doamnei Constanța Popa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.