Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la meciul Fiorentina - Juventus: Clubul Fiorentina sancționat pentru scandările rasiste ale suporterilor

Seria A
Fiorentina

Fiorentina va juca un meci cu o tribună închisă, sancţiune cu suspendare, după ce suporteri ultras au proferat scandări rasiste îndreptate împotriva a trei fotbalişti ai lui Juventus Torino, a decis marţi Serie A, informează AFP.

Insultele i-au vizat pe Dusan Vlahovic, Moise Kean şi Weston McKennie, înainte şi după meciul pierdut duminică pe teren propriu în faţa lui Juve (0-1), potrivit Agerpres.

Serie A a precizat că suspendarea pedepsei este de un an, iar la cel mai mic nou incident rasist, tribuna va fi închisă un meci, fiind prevăzute sancţiuni suplimentare în cazul altor abateri.

Abuzurile rasiale fac parte dintr-o serie de incidente din fotbalul italian, unde grupuri de fani de extremă dreapta sunt prezente în mod regulat. Aceasta are ca rezultat discriminări din ce în ce mai frecvente în tribune.

În august, comisia Naţiunilor Unite însărcinat cu combaterea rasismului a "tras un semnal de alarmă" în privinţa fotbalului italian, denunţând acte de "violenţă fizică şi verbală împotriva unor jucători de origine africană".

În plus, cuvântul "ţigan" este folosit de grupuri de suporteri ca o insultă adresată jucătorilor din Europa de Est şi Balcani, indiferent de originea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.