Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Muzeul Național al Țăranului Român: Directorul general, în conflict cu cei din interior

scandal

Directorul general al Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR), Virgil Ștefan Nițulescu, neagă acuzațiile care i se aduc de către un grup de specialiști din cadrul instituției pe care o conduce referitoare la disfuncțiile manageriale și spune că nu este de acord cu acestea.

"Este o părere strict personală. Evident că eu nu sunt de acord cu nimic din ce se scrie în acea scrisoare", a declarat Nițulescu, pentru Agerpres. Întrebat despre verificările privind modalitatea de desfășurare a concursului pentru postul de director general al Muzeului Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițulescu a refuzat să comenteze. "Nu am ce să comentez. Este o scrisoare care a fost adresată domnului prim ministru. Am citit astăzi pe site-ul AGERPRES că domnul prim ministru a delegat corpul de control să verifice legalitatea realizării concursului și aștept o decizie a ministerului în acest sens. În rest nu pot să fac nici un comentariu în legătură cu scrisoarea în cauză", a spus Nițulescu.

Un grup de specialiști de la Muzeul Național al Țăranului Român acuză "situația dezolantă" în care a ajuns instituția, reclamând o serie de "grave" disfuncții manageriale care au caracterizat întregul mandat de director al lui Virgil Nițulescu. Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunțat, miercuri, că se fac verificări în ceea ce privește modalitatea de desfășurare a concursului privind postul de director general al Muzeului Țăranului Român. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, în funcție de concluziile raportului, Ministerul Culturii va dispune în consecință. Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile — între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu — dar și angajați ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă "managementul impropriu" de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.