Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la nivel înalt - Macron ÎL CEARTĂ pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii: 'Nu suntem activişti'

www.gettyimages.com
macron boris johnson

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, vineri, "lipsa de seriozitate" a premierului britanic, Boris Johnson, în disputa privind gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari, după naufragiul din Canalul Mânecii, soldat cu 27 de morţi, anunță Mediafax.

Boris Johnson a difuzat prin Twitter o scrisoare publică prin care cere Administraţiei de la Paris să primească în Franţa imigranţii care sunt expulzaţi din Marea Britanie.

"Eu sunt surprins de metodele lipsite de seriozitate. Liderii politici nu comunică unii cu alţii prin mesaje pe Twitter sau prin scrisori publice. Nu suntem activişti", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit publicaţiei La Provence.

Administraţia de la Paris a anulat o întâlnire pe tema gestionării migraţiei cu ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

În schimb, Emmanuel Macron a afirmat că Franţa va organiza o reuniune cu reprezentanţii Germaniei, Olandei, Belgiei şi Comisiei Europene. "Miniştrii din ţările UE vor lucra serios pentru a rezolva probleme serioase, cu oameni serioşi. Vom vedea cum putem avansa în mod serios cu britanicii, dacă se hotărăsc să devină şi ei serioşi", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit agenţiei Reuters.

Tensiunile dintre Franţa şi Marea Britanie s-au amplificat după Brexit, din cauza cotelor de pescuit şi a imigraţiei. Cel puţin 27 de imigranţi extracomunitari care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit, iar alţii sunt dispăruţi, după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a scufundat miercuri în Canalul Mânecii. După naufragiu, Franţa a cerut intensificarea cooperării la nivel european pentru combaterea imigraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.