Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Palat - Nașa prințului William demisionează după ce a întrebat un vizitator de culoare 'de unde a venit'

Nașa prințului William a demisionat din funcțiile sale la Palatul Buckingham după ce a făcut comentarii "inacceptabile" la o recepție oferită de regina consort, transmite Sky News.

Lady Susan Hussey, în vârstă de 83 de ani, a demisionat după ce a întrebat-o pe Ngozi Fulani, director executiv al Sistah Space, de unde "a venit cu adevărat" în timpul unei recepții la palat, marți.

Un purtător de cuvânt al finului ei, Prințul de Wales, a declarat că a fost "foarte dezamăgitor" să audă ce s-a întâmplat.

"Evident, nu am fost acolo, dar rasismul nu are loc în societatea noastră. Comentariile au fost inacceptabile și este corect ca individul să se fi dat la o parte cu efect imediat", a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Kensington.

Fulani, care este de culoare, lucrează ca avocat pentru supraviețuitorii abuzurilor domestice și a descris schimbul de replici ca fiind un "abuz".

Ea a scris pe Twitter că Lady Hussey, pe care o numește "Lady SH", "s-a apropiat de mine, mi-a mișcat părul pentru a-mi vedea insigna cu numele meu" și apoi a insistat să o întrebe "din ce parte a Africii ești".

În ciuda faptului că a spus că este britanică, asistenta a spus: "Văd că voi avea o provocare în a vă face să spuneți de unde sunteți".

Acest lucru vine după ce Meghan, ducesă de Sussex, a afirmat anul trecut că un membru al casei regale și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ce culoare a pielii va avea fiul ei Archie înainte de a se naște.

Palatul a răspuns spunând că "problemele ridicate, în special cea de rasă" au fost "îngrijorătoare" și că problemele vor fi abordate în privat.

CONVERSAȚIA CU LADY SUSAN HUSSEY ÎN ÎNTREGIME

Lady SH: "De unde sunteți?"

Doamna Fulani: "Sistah Space."

Lady SH: "Nu, de unde veniți dumneavoastră?"

Doamna Fulani: "Ne aflăm în Hackney."

Lady SH: "Nu, din ce parte a Africii ești TU?"

Doamna Fulani: "Nu știu, nu au lăsat niciun document."

Lady SH: "Ei bine, trebuie să știți de unde sunteți, am petrecut ceva timp în Franța. Tu de unde ești?"

Doamna Fulani: "De aici, din Marea Britanie."

Lady SH: "Nu, dar ce naționalitate aveți?"

Doamna Fulani: "M-am născut aici și sunt britanică."

Lady SH: "Nu, dar de unde veniți cu adevărat, de unde provin oamenii dumneavoastră?"

Doamna Fulani: "'Oamenii mei', doamnă, ce înseamnă asta?"

Lady SH: "Oh, văd că voi avea o provocare să vă fac să spuneți de unde veniți. Când ați venit prima dată aici?"

Doamna Fulani: "Doamnă! Sunt cetățean britanic, părinții mei au venit aici în anii '50, când..."

Doamna SH: "Oh, știam că vom ajunge acolo în cele din urmă, sunteți din Caraibe!"

Dna Fulani: "Nu, doamnă, sunt de origine africană, de origine caraibiană și de naționalitate britanică."

Doamna SH: "Oh, deci sunteți de pe ....."

Palatul Buckingham a spus despre evenimentele de marți: "Luăm acest incident extrem de serios și am investigat imediat pentru a stabili toate detaliile."

"În acest caz, au fost făcute comentarii inacceptabile și profund regretabile. Am luat legătura cu Ngozi Fulani în această privință și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește."

"Între timp, persoana în cauză dorește să își exprime scuzele profunde pentru răul cauzat și s-a retras din rolul său onorific cu efect imediat."

"Tuturor membrilor casei li se reamintesc politicile de diversitate și incluziune pe care trebuie să le respecte în orice moment."

Într-un interviu acordat LBC, Fulani a declarat că "nimeni de la palat nu a vorbit cu mine", dar că ar fi "fericită să aibă o conversație pentru a aduce o soluție pozitivă".

"Dar ca ea să demisioneze, asta nu are nimic de-a face cu mine. Nu mă simt bine în legătură cu asta. Ea este o persoană în vârstă și în cultura mea respectăm bătrânii."

"Trebuie purtate discuții cu persoanele relevante pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple".

CINE ESTE LADY SUSAN HUSSEY?

Femeia în vârstă de 83 de ani a fost doamna de onoare a reginei Elisabeta a II-a timp de peste 60 de ani.

În acest rol, ea o ajuta pe regină în activitățile zilnice și, deși prezența ei nu a fost în mare parte mediatizată, a fost adesea văzută în spatele unor angajamente regale cheie.

Este fiica lui Geoffrey Waldegrave, al 12-lea conte Waldegrave și a lui Mary Hermione, contesa Waldegrave, și a fost căsătorită cu regretatul președinte al BBC, Marmaduke Lord Hussey.

Într-o dovadă a relației sale apropiate cu familia regală, a fost numită nașă a prințului William și a fost singura persoană care a însoțit-o pe regină la funeraliile prințului Philip în aprilie 2021.

Doar 30 de persoane în doliu au putut participa la slujba de la Capela St George, Castelul Windsor, din cauza restricțiilor COVID.

Lady Susan Hussey a fost numită doamnă de onoare după nașterea prințului Andrew în 1960 și se pare că a fost angajată pentru a ajuta la gestionarea corespondenței reginei

"Fata șefă numărul unu" a casei regale, așa cum se pare că era cunoscută, a fost, de asemenea, unul dintre membrii-cheie ai personalului care au făcut parte din cercul de la Castelul Windsor în timpul pandemiei COVID.

În 2013, ea a fost numită Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order de către regină - cel mai înalt rang acordat personal de suverană.

După moartea reginei, a fost numită în rolul de doamnă de casă pentru a-l ajuta pe regele Charles la ocazii oficiale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.