Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal mondial: Carlos Queiroz, selecţionerul Iranului, cere demisia lui Jurgen Klinsmann de la FIFA, după ce neamțul a lansat acuzații fără precedent

Tehran Times
Carlos Queiroz

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Iranului, Carlos Queiroz, a solicitat demisia germanului Jurgen Klinsmann din cadrul Grupului tehnic de studiu al Cupei Mondiale din cadrul FIFA, după declaraţiile în care acesta a spus că Iranul "este o ruşine în fotbal", scrie DPA.

Klinsmann, care a câştigat cu Germania titlul mondial în 1990, a spus că Iranul a "lucrat" la arbitrii, după victoria cu 2-0 în faţa Ţării Galilor, la CM din Qatar, scrie agerpres.ro.

''Îl invit pe Klinsmann în cantonamentul nostru pentru a fi informat chiar de jucătorii iranieni despre situaţia din ţara lor. Evident, solicităm demisia sa din cadrul comitetului din care face parte în cadrul FIFA", a spus portughezul Queiroz.

Klinsmann, fostul selecţioner al Germaniei şi al SUA, a avut un atac dur la adresa Iranului. El a afirmat că naţionala lui Carlos Queiroz a abordat o tactică în afara terenului, în care "să-i lucreze pe arbitrii" în timpul confruntării cu galezii.

"Carlos se potriveşte foarte bine cu echipa naţională a Iranului şi cu cultura lor, a eşuat în America de Sud cu Columbia şi apoi nu a reuşit să se califice cu Egiptul, iar el a venit chiar înainte de Cupa Mondială în Iran. Nu este o coincidenţă, face parte din cultura lor, din modul în care joacă. Au lucrat arbitrul, îi lucrează permanent, sunt permanent în urechea lor. Au fost multe incidente pe care noi nu le-am văzut la TV. Erau mereu cinci persoane în jurul arbitrilor de tuşă la partida cu galezii", a spus germanul pentru BBC.

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.

Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Echipa antrenată Carlos Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.