Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL MONDIAL cu interceptări: Serviciul Secret al Germaniei a asculat pe toată lumea

merkel bautura

Laurent Fabius, Curtea de Justiţie de la Haga, UNICEF, OMS, FBI, postul de radio Voice of America se numără printre ţintele interceptărilor operate de BND, serviciul german de informaţii externe, a anunţat, miercuri, postul de radio german Berlin-Brandebourg.

Alte surse mass-media germane au anunţat în ultimele luni că serviciile germane de informaţii externe au spionat ţări aliate, în numele NSA, Agenţia americană de Securitate Naţională, şi în nume propriu. BND a fost în special acuzat că a ascultat, în numele NSA, responsabili ai Ministerului francez al Afacerilor Externe, ai preşedinţiei franceze şi ai Comisiei Europene. Postul de radio german evocă o listă de 900 de pagini cu selectori (numere de telefon, adrese de e-mail, adrese IP), utilizate de BND şi la care au avut acces deputaţi germani, membri ai comisiei de anchetă care trebuie să facă lumină în cazul operaţiunilor de supraveghere derulate de Germania.

”Examinarea selectorilor BND va dura luni întregi pentru a clarifica de ce, când şi cât timp erau conectaţi selectorii şi cine a fost exact pus sub ascultare”, precizează media germană.

În toamna anului 2013, informaţii despre punerea sub ascultare a unui telefon mobil al cancelarului german, Angela Merkel, a provocat tensiuni puternice între Berlin şi Washington. ”Spionajul între prieteni, acest lucru nu se face”, a declarat atunci Merkel. Cancelaria din Germania are drept sarcină să controleze activităţile serviciilor secrete, ceea ce o plasează într-o poziţie inconfortabilă, comentează ”Le Parisien”. Guvernul german a promis la finalul lunii octombrie că va efectua un control intensificat asupra serviciilor sale de informaţii şi asupra cooperării între BND şi NSA, scrie telegrafonline.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.