Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în coaliție din cauza anunțatului Minister al Afacerilor Europene: PSD vrea înființarea lui, PNL nici nu vrea să audă / SURSE

pn psd pnl

Scandal monstru în coaliție! PSD își dorește înființarea unui nou minister, cel al Afacerilor Europene, fie un ministru delegat al Afacerilor Europene. Ministerul ar urma să se ocupe de partea de aderare la spațiul Schengen, de PNRR, plus de problemele legate de relația cu UE și organismele europene. PNL nu vede cu ochi buni planul PSD, susțin surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Ideea anunțată deja de Marcel Ciolac ar fi pusă în practică la rotația guvernamentală, când liderul PSD va ajunge premier.

Motivele pentru care liberalii nu ar vrea noul minister sunt multiple. În primul rând, aceștia vor un guvern cu mai puține ministere, iar în al doilea rând un minister al Afacerilor Europene ar „căpușa” ministerul de Interne, condus de Lucian Bode, cât și ministerul de Externe, condus de Bogdan Aurescu.

Liberalii susțin că nicio țară europeană nu are un minister distinct care să se ocupe doar de probleme europene. În plus, de partea de Schengen se ocupă Ministerul de Interne prin mecanismul JAI.

„Un ministru delegat pentru Afaceri Europene nu ar face altceva decât să îngreuneze procesul de luare al deciziilor, ar crește inutil costurile, ar fi mai mulți poli de decizie și ar îngreuna luarea deciziilor”, susțin sursele politice citate.

Un alt motiv de opoziție al PNL e imposibilitatea creării rapide a unei structuri noi care să poată funcționa imediat și să reacționeze în timp real.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.