Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL monstru în mai multe capitale europene. Conturile ambasadelor ruse puse sub sechestru

euro

Autoritatile belgiene au blocat conturile ambasadei Rusiei din Bruxelles, precum si cele ale reprezentantelor diplomatice ruse la UE si NATO, Moscova amenintand cu masuri de retorsiune, relateaza agentia TASS, citata de EUObserver.

Si autoritatile franceze au pus sub sechestru active ale statului rus din 40 de conturi bancare, dar masurile au fost anulate ulterior. Masurile au fost generate de o decizie a Curtii de arbitraj de la Haga intr-un litigiu dintre compania Iukos si statul rus, care trebuie sa achite compensatii de 44 de miliarde de euro, relateaza Mediafax.

In replica, Moscova a amenintat ca va bloca active belgiene din Rusia. "Daca Belgia nu va anula masurile, vom fi fortati sa adoptam masuri adecvate impotriva proprietatilor ambasadei belgiene din Moscova", a comunicat Ministerul rus de Externe. "Actiunile Belgiei sunt un act evident neprietenos, o incalcare grava a normelor legislatiei internationale", adauga diplomatia rusa.

Comisia Europeană a evitat vineri să comenteze anunţul privind blocarea conturilor misiunilor diplomatice ale Rusiei la Bruxelles, menţionând că aceasta este o problemă bilaterală între Belgia şi Rusia, iar executivul comunitar nu are nicio implicare, transmite agenţia EFE. 

'Nu avem niciun comentariu cu privire la această chestiune, care este una între autorităţile belgiene şi Rusia', a declarat la conferinţa de presă de vineri purtătoarea de cuvânt comunitară Maja Kocijancic. 

Şi alte surse comunitare au afirmat că este vorba despre o decizie juridică în care UE nu intervine, fiind o problemă bilaterală între Belgia şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.