Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru la nivel de UE! Comisia Europeană dă în judecată Grecia

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va chema Grecia în fața instanței supreme a UE. Grecia este acuzată că nu și-a revizuit planurile de gestionare a riscului de inundații. Acesta este un instrument cheie pentru țările UE în vederea pregătirilor împotriva inundațiilor.

Scandalul e cauzat de ploile violente care au lovit țara

Anunțul vine la cinci luni după ce cele mai grave ploi din Grecia au inundat zona fertilă a Tesaliei, devastând recoltele și ridicând semne de întrebare cu privire la capacitatea țării de a face față unei clime din ce în ce mai imprevizibile.

Conform regulilor UE, țările trebuie să își actualizeze o dată la șase ani planurile de gestionare a inundațiilor, un set de măsuri menite să le ajute să atenueze riscurile inundațiilor asupra vieților umane, mediului și activităților economice.

Grecia a fost notificată oficial de către Comisie anul trecut că ar trebui să-și finalizeze planurile de management, dar până acum țara nu a reușit să-și revizuiască, să adopte sau să raporteze planurile de management al riscului de inundații, a transmis Comisia într-un comunicat.

„Comisia consideră că eforturile autorităților elene au fost, până în prezent, insuficiente și, prin urmare, trimite Grecia la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, scrie în document, potrivit Reuters.

Luna trecută, Comisia a dat în judecată Bulgaria, Cipru, Spania, Irlanda, Malta, Portugalia și Slovacia pentru nerespectarea obligațiilor lor de raportare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.