Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în partidul lui Merkel. Ministrul Agriculturii a demisionat pentru că a făcut publice informații dintr-o anchetă

Hans-Peter Friedrich

Ministrul Agriculturii a renunţat la funcţie după ce a fost acuzat că a dezvăluit informaţii confidenţiale dintr-o anchetă. Înainte să ocupe postul de la Agricultură, el a fost ministru de interne şi s-a remarcat prin opoziţia faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Hans-Peter Friedrich a fost acuzat că a prezentat amănunte clasificate din ancheta la care era supus un membru al Parlamentului german. Acesta din urmă era suspectat că deţine filme cu pornografie infantilă. Ministrul demisionar al agriculturii a susţinut că nu mai poate facă faţă presiunilor şi a făcut o declaraţie în faţa jurnaliştilor, pe care a încheiat-o cu replica celebră a unui general american, preluată apoi de eroii din filmele de la Hollywood.

„Doamnelor şi domnilor, vă spun la revedere! Mă voi întoarce!”, a spus Hans-Peter Friedrich, fost ministru al Agriculturii.

Hans-Peter Friedrich a ocupat postul de ministru de interne în precedentul guvern condus de Angela Merkel şi s-a opus constant aderării României la spaţiul Schengen.

„De acum este previzibil că există progrese la capitolul reforme, dar nu este suficient să îndeplinească condiţiile pentru aderare la Spaţiul Schengen”, spunea Hans-Peter Friedrich anul trecut.

Potrivit analiştilor politici, demisia ministrului Agriculturii ar putea agrava tensiunile din cadrul marii coaliţii de la Berlin, într-un moment delicat, când guvernul încearcă să promoveze reforme în domeniul social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.