Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal pe posturi la stat: Drulă îl acuză pe Grindeanu că umflă lista de funcții bănoase de la Transporturi

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat marţi "extinderea cheltuielilor statului", inclusiv ca urmare a angajărilor de personal, oferind în acest sens exemple de la Ministerul Transporturilor sau la Metrorex. "La Ministerul Transporturilor eu am scăzut organigrama la 510 posturi, acum domnul Grindeanu o creşte la 600. La Metrorex, la sfârşitul anului 2021 aveam cu 800 de angajaţi mai puţin faţă de începutul anului, acum se angajează 800 de oameni. În general, am avut o politică foarte prudentă de eficientizare a cheltuielilor din sectorul public, iar asta înseamnă nişte alegeri care nu sunt uşoare, dar asta înseamnă să guvernezi reformist. Această guvernare reformistă a fost abandonată, noi am fost daţi afară de la guvernare şi acum avem o guvernare pe model clientelar", a precizat Drulă, pentru RFI, scrie Agerpres.

Citește și: Drulă, reacție după ce Guvernul a adoptat desființarea SIIJ: 'Vom încerca să corectăm proiectul. Dacă vorbim despre o reînfiinţare, evident nu îl vom vota'

El a remarcat că există un "trend inflaţionist" în toată Europa, dar a adăugat că România este singurul stat membru UE aflat în procedură de deficit excesiv şi "cu un buget dezechilibrat". Potrivit acestuia, "lipsa de coerenţă şi de logică guvernamentală" a coaliţiei afectează în mod negativ economia. "Cumva, singura performanţă a acestei guvernări care îşi dă cu stângul în dreptul şi se ceartă este că - dacă pot spune aşa, uşor ironic - a crescut gradul de satisfacţie al clientelei politice. Această incoerenţă guvernamentală şi măsurile de creştere a cheltuielilor statului ne lasă într-o poziţie vulnerabilă. Nu toate ţările primesc acest val inflaţionist în acelaşi fel", a declarat Drulă.

Referitor la criza facturilor la energie, Drulă a spus că actuala coaliţie implementează abia acum măsuri pe care USR le-a susţinut cu câteva luni în urmă.

"Noi am propus nişte soluţii care chiar funcţionează şi sunt aplicate şi de alte ţări din vestul Europei: reducerea TVA de la 19 la 5% pentru energie electrică şi gaze naturale, eliminarea accizei pe energie electrică. În octombrie, când am prezentat un guvern în Parlament, o bună parte din programul cu care ne-am prezentat a fost acest pachet pe energie. Acum înţeleg că după atâta luni, deşi nu au adoptat proiectul USR din Parlament pe această temă, au ajuns exact la această soluţie, dar se ceartă în spaţiul public Ciolacu cu Cîţu care dintre ei a propus primul această soluţie. Noi am spus că acea plafonare nu va funcţiona", a precizat liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.