Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal pe salariile românilor. Lia Olguța Vasilescu vine cu explicații la ora 16.00

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va susține astăzi, începând cu ora 16.00, o conferință de presă pentru explica scăderile salariale din sistemul bugetar.

Luni, Liviu Dragnea a declarat că vor scădea salariile pentru 3% din bugetari, dar „sunt foarte mici scăderi”, în timp ce pentru ceilalţi 97% cresc salariile.

„Din ce am vorbit la Parlament, cu doamna secretar general, din toţi cei care primesc salarii aici, se pare că la 3% nu sunt creşteri, sunt foarte mici scăderi, la restul de 97% sunt creşteri”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea, ASIGURĂRI pe Legea Prevenţiei: Ce semnal dă liderul PSD

El a precizat că marţi ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu va ţine o conferinţă de presă pentru a explica aceste scăderi.

Ministerul Muncii a transmis recent că în anul 2022 tot sistemul de salarizare va fi complet echilibrat, urmând ca pentru toţi bugetarii să crească, în afara a 3% din bugetari unde s-au operat ajustări pentru a nu mai depăşi preşedintele României.

„În anul 2022, tot sistemul de salarizare va fi complet echilibrat: cei aflaţi în baza de jos a piramidei salariale vor avea creşteri treptate, în unele cazuri duble faţă de nivelul lunii iunie 2017, cei de la jumătatea piramidei salariale vor avea creşteri mai mici sau vor stagna, iar pentru aproximativ 3% dintre bugetari s-au operat ajustări, astfel încât niciun bugetar să nu mai depăşească preşedintele României, iar pentru muncă egală să fie salarii egale în toate cazurile”, arătau reprezentanţii ministerului într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.