Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Scandal în stradă – Macron a fost acuzat că ajută Ucraina, dar nu dă doi bani pentru Gaza: răspunsul președintelui francez

emmanuel macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost nevoit marţi să se justifice îndelung în faţa unui localnic din Marsilia (sud) care i-a reproşat că foloseşte "dubla măsură" în acţiunile sale privind Ucraina şi Fâşia Gaza, relatează AFP, informează Agerpres.

"Ucrainei i s-au dat toate mijloacele de care avea nevoie pentru a-şi apăra drepturile. Astăzi ce se face pentru Palestina, domnule Macron?", s-a indignat bărbatul respectiv, Ahmed Said, acuzându-l pe şeful statului că acţiunea umanitară a Franţei este echivalentă cu a "turna apă în nisip".

"Facem cu mijloacele noastre, care sunt cele ale diplomaţiei, ale acţiunii umanitare", a răspuns Emmanuel Macron, aflat în vizită în al doilea oraş ca mărime al Franţei cu ocazia unei operaţiuni de anvergură împotriva traficului de droguri.

Preşedintele francez s-a plimbat cu acest prilej printre locuitorii oraşului, care l-au interpelat în legătură cu diverse subiecte

Situaţia din Gaza a mai fost adusă în discuţie şi de o femeie care plângea, insistând asupra sorţii copiilor palestinieni. "Vă împărtăşesc suferinţa şi am auzit-o", i-a spus Macron.

Acesta a precizat, în dialogul cu primul interlocutor, că "1.000 de palestinieni au primit îngrijiri pe nava militară (franceză Dixmude)". "Au fost livrate medicamente şi bunuri de primă necesitate împreună cu iordanienii şi egiptenii", a adăugat şeful statului francez.

Bărbatul i-a reproşat şi faptul că Franţa nu a procedat ca Africa de Sud, care a sesizat la sfârşitul anului trecut Curtea internaţională de justiţie acuzând Israelul de comiterea unui "genocid" în Gaza.

Emmanuel Macron a explicat că "Franţa nu este şi nu va merge pe linia Africii de Sud întrucât termenii care au fost utilizaţi, acţiunile justiţiei internaţionale nu corespund cu realitatea din teren".

"Nu avem mijloacele de a efectua o operaţiune (militară în Gaza)", a subliniat el, dând asigurări totodată că face "totul" pentru a împiedica o operaţiune israeliană la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.