Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL preelectoral. Francois Fillon şi-a angajat FICTIV soţia. Salariul fabulos pe care l-a primit

Pénélope Fillon, soţia candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale din acest an din Franţa, François Fillon, a fost remunerată pe parcursul a aproape un deceniu cu aproximativ 500.000 de euro brut din fondurile parlamentare, scrie publicaţia Le Canard Enchaîné în ediţia sa de miercuri, potrivit Europe 1, transmite şi agerpres.

Astfel, soţia lui François Fillon - fără ocupaţie cunoscută - a fost remunerată timp de opt ani (din 1998 până în 2002) ca ataşată parlamentară a soţului şi ca supleantă a acestuia cu o sumă de până la aproximativ "500.000 de euro brut" în total, precizează publicaţia menţionată.

Citeşte şi: Tribunalul militar din Guantanamo îşi reia audierile în cazul suspecţilor în atentatele 9/11

O colaboratoare a lui François Fillon din acea perioadă, intervievată de Le Canard enchaîné, a declarat că "nu a lucrat niciodată cu ea". "Nu am informaţii despre acest subiect. Nu am cunoscut-o decât ca soţie a ministrului", a indicat ea.

În conformitate cu declaraţia de avere a Pénélopei Fillon, aceasta a fost remunerată în perioada amintită de către soţul său, deputat de Sarthe, dintr-un buget rezervat în acest sens pentru deputaţi şi senatori. Această sumă, un fond suplimentar faţă de indemnizaţia deputatului, serveşte la remunerarea asistenţilor parlamentari care lucrează în legislativ şi în birourile permanente din circumscripţii. "Calculată, în principiu, pentru trei angajaţi", potrivit site-ului Adunării, această sumă de bani se ridică în prezent la 9.561 de euro pe lună. Faptul de a angaja rude drept colaboratori nu este interzis parlamentarilor francezi, cu condiţia ca locul de muncă să nu fie unul fictiv.

Începând din 2002, după intrarea lui Francois Fillon în guvern, Pénélope Fillon devine colaboratoare a înlocuitorului acestuia în parlament, Marc Joulaud.

În 2012, Le Canard enchaîné afirma că Pénélope Fillon a fost, din nou, remunerată "timp de cel puţin şase luni" după ce François Fillon redevenise deputat de Sarthe, după cinci ani în guvern. Fillon, favorit în alegerile prezidenţiale din Franţa, a fost premier între 2007 şi 2012.

Citeşte şi: Gudni Johannesson, preşedintele cu cea mai ridicată cotă de popularitate

Le Canard mai afirmă că Pénélope Fillon a fost angajată în paralel, între 2 mai 2012 şi decembrie 2013, la Revista celor două lumi, proprietate a lui Marc Ladreit de Lacharriere (preşedinte director general al Fimalac), un apropiat al lui François Fillon. Ea încasa atunci în jur de 5.000 de euro brut lunar.

Intervievat de săptămânal, directorul revistei, Michel Crepu, s-a declarat "siderat": "Nu am întâlnit-o niciodată pe Pénélope Fillon şi nu am văzut-o vreodată în birourile revistei". El precizează totuşi că Pénélope Fillon a semnat "două sau poate trei note de lectură".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.