Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL PSD-USR în Comisia Iordache. Modificare importantă la Codul de procedură penală. Opoziţia acuză 'dedicaţii' pentru Tăriceanu şi Dragnea

comisie legile justitiei

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei a adoptat, joi, un amendament la proiectul de modificare a Codului de procedură penală, care prevede că audierile de la parchete nu pot dura mai mult de 6 ore din 24. De asemenea, între două audieri trebuie să fie cel puţin 12 ore. Amendamentul a fost propus de PSD.

Vezi şi: Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei. Beneficii extraordinare pentru sănătate

Anterior, în comisie a avut loc şi un mic scandal. Preşedintele Iordache l-a dat afară din sală pe consilierul deputatului USR Stelian Ion, pentru că acesta stătea la masă, pe un loc destinat membrilor comisiei. După un schimb de replici între Iordache şi Stelian Ion, în discuţie a intervenit şi deputatul Eugen Nicolicea. "Eşti un scandalagiu în această comisie, eşti ruşinea parlamentului, eşti un golan, ce să mai!", a afirmat Nicolicea. În replică, deputatul USR a spus doar "Abţineţi-vă de la astfel de comentarii!"

Alte modificări controversate au fost denunţate de USR ca fiind "cu dedicaţie" pentru Dragnea şi Tăriceanu. Astfel, probele descoperite la percheziţii cu privire la alte fapte nu mai pot fi folosite în alt dosar. O altă modificare prevede că hotărârea de achitare în prima instanță nu mai poate fi modificată în apel dacă nu intervin probe noi.

Alte două amendamente se referă la înregistrările care pot fi mijloace de probă. Art 139, alin. 3 indice 1: "Înregistrările de pe camerele de supraveghere, precum și cele realizate în locuri publice se pot constitui mijloace de probă." Alineatul (3) al articolului 139 se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi și de subiecții procesuali principali, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii.”

Vezi şi: Culoarea ochilor dezvăluie o mulţime de lucruri despre sănătatea ta. De ce e riscant să ai ochii albaştri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.