Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL SEXUAL în Marea Britanie: DOUĂ politiciene acuză că au fost ATINSE nepotrivit de tatăl lui Boris Johnson

Boris Johnson

O deputată conservatoare şi o jurnalistă îl acuză pe Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson, de atingeri nepotrivite, transmite dpa. Partidul Laburist, de opoziţie, a cerut marţi declanşarea unei anchete. Caroline Nokes, membră a parlamentului de la Londra din partea Partidului Conservator şi fostă ministru, l-a acuzat pe Johnson senior că a sărutat-o cu putere pe ceafă la conferinţa din 2003 a partidului. Dezvăluirea ei a determinat-o şi pe ziarista Ailbhe Rea, specializată în politică, să afirme că politicianul, fost europarlamentar "a pipăit-o" la o conferinţă în 2019.

Stanley Johnson a declarat că "nu îşi aminteşte deloc" de Nokes şi a refuzat să facă alte comentarii. Partidul Conservator nu a răspuns încă dacă va avea loc o anchetă în urma acuzaţiilor, aşa cum a cerut ministrul de interne din umbră, laburistul Nick Thomas-Symonds. Nokes a mai afirmat că la vremea respectivă nu a făcut nimic şi că îi este ruşine pentru asta, dar că acum ar acţiona.

După ce a aflat despre dezvăluirea deputatei, Rea a scris pe Twitter ce i s-a întâmplat ei şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Nokes "pentru că a vorbit despre ceva ce n-ar trebui să i se întâmple nimănui, în special din partea tatălui prim-ministrului". Ministrul de interne Damian Hinds nu a promis ancheta, ci a declarat doar că "dacă va fi nevoie de o anchetă, dacă acesta este cursul de acţiune potrivit, atunci desigur că asta se va întâmpla". Stanley Johnson, în vârstă de 81 de ani, a fost membru al Parlamentului European din 1979 până în 1984 şi a fost învins la alegerile pentru acelaşi for în 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.