Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal sexual la Royal Ballet din Londra: celebru coreograf, fost balerin, a fost suspendat

probaletky.blog.cz
balet

The Royal Ballet din Londra a anunţat joi că l-a suspendat pe coregraful Liam Scarlett, unul dintre starurile prestigioasei instituţii, care ar fi vizat, potrivit The Times, de o anchetă pentru acuzaţii de hărţuire sexuală, informează AFP.

Conform aceluiaşi cotidian, Liam Scarlett, în vârstă de 33 de ani, celebru pentru adaptarea spectacolului "Lacul lebedelor", este acuzat din vara anului 2019 că a hărţuit sexual eleve şi foste eleve ale şcolii de la Royal Ballet. Fostul balerin cu o carieră spectaculoasă nu este profesor la acea şcoală, dar îi distribuie pe elevi în anumite roluri atunci când aceştia dansează pe coregrafii ale sale.

I-au fost reproşate comentarii nepotrivite despre aparatele genitale, atingeri sexuale, solicitări de fotografii nud şi apariţii bruşte în spaţiile de schimbat ale elevilor, toate aceste fapte întinzându-se pe o perioadă de 10 ani.

"Am fost informaţi în august 2019 de existenţa unor acuzaţii formulate împotriva lui Liam Scarlett", au declarat reprezentanţii Royal Opera House într-un comunicat. "El a fost imediat suspendat şi o anchetă disciplinară independentă a fost deschisă".

Absolvent el însuşi al acestei şcoli, Liam Scarlett a dansat pentru Royal Ballet din 2006 până în 2012, când a renunţat la profesia de balerin. Instituţia londoneză a înfiinţat atunci pentru el un post de artist în rezidenţă.

"Ca balerin, eşti format pentru a spune 'da' la absolut tot", a declarat un fost elev al şcolii pentru The Times. "E un mediu atât de competitiv, încât nu îţi permiţi să ratezi o oportunitate. Deci, când cineva care are multă influenţă îţi cere să faci ceva, atunci eşti programat să faci acel lucru".

Fostul elev a relatat că Liam Scarlett i-ar fi cerut să îi facă fotografii nud pe vremea când el avea vârsta de 18 ani.

După ancheta de la The Times, Baletul din Queensland (Australia) a anunţat la rândul său că întrerupe orice legătură cu fostul balerin, care deţinea statutul de artist-asociat în cadrul instituţiei. Noua sa adaptare pentru scenă a spectacolului "Legături primejdioase" urma să fie prezentată în primăvară.

Universul baletului internaţional a fost deja zguduit de demisia directorului de la New York City Ballet, Peter Martins, după acuzaţii de hărţuire sexuală şi abuzuri fizice asupra unor membri ai corpului de balet. Peter Martins a fost declarat ulterior nevinovat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.