Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal total - Consiliul Elevilor cere amânarea aprobării bugetului de stat pentru 2019: 'Nu putem închide ochii'

buget

Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, precizând că “printr-un mod aberant” se dorește stabilirea bugetului pentru învățământul preuniversitar, prin ignorarea unor principii fundamentale, iar ei nu pot închide ochii când sesizează nereguli, conform Mediafax.

“Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, conștientizarea necesității respectării procedurilor și, cel mai important, prioritizarea alocărilor bugetare către învățământul preuniversitar care, după cum reiese din nenumărate studii, suferă de o subfinanțare crasă, ceea ce are nenumărate efecte negative”, se arată într-un comunicat trimis de Consiliul Național al Elevilor (CNE).

Băsescu a râs de Dăncilă în plenul Parlamentului. PSD-iștii nu au avut nicio reacție

CNE anunţă că, în decursul anului 2019, va desfășura o serie de analize care să ajute la determinarea necesităților reale și va solicita ca ședințele Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar (CNFIP) să se desfășoare în timp util, astfel încât finanțarea să urmărească elevul și școala, nu invers.

Reprezentanţii Consiliului anunţă că vor propune anumite modificări și completări, astfel încât finanțarea să fie echitabilă, racordată la realitatea din teritoriu.

„Ne-am săturat de lipsa de transparență, de ignorarea totală a nevoilor reale ale elevilor și cadrelor didactice, de rolul total decorativ al CNFIP din ultimii ani și de modul defectuos în care se face finanțarea învățământului preuniversitar. Nu putem închide ochii atunci când există nereguli în sistem, aceasta este singura cale prin care putem asigura un act instructiv-educativ de calitate. Politizarea școlilor și transferul practicilor incorecte din zona politică în zona învățământului sunt unele dintre cauzele principale ale stării precare ale sistemului, care privează milioane de cetățeni ai României de o educație de calitate”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.