Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș în Rusia! Se cere DEMISIA premierului: Ce declarații revoltătoare a făcut

Medvedev

Peste 160.000 de persoane au semnat vineri o petiţie în care cer demisia premierului rus, Dmitri Medvedev, care i-a sfătuit pe profesorii care cred să sunt prost plătiţi să meargă să lucreze în altă parte, în plină criză economică şi cu o lună şi jumătate înainte de alegerile legislative, relatează AFP.

''Guvernul ar trebui să fie condus de un om competent, onest, instruit. Astăzi, noi vedem că este invers'', se poate citi pe site-ul cu petiţii online Change.org, unde ea a fost lansată joi.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

''Ştiţi, (a fi cadru didactic) este o vocaţie. Dacă vreţi să câştigaţi bani, există o mulţime de locuri, desigur, unde puteţi s-o faceţi cel mai bine'', a declarat marţi premierul şi fost preşedinte rus (2008-2012) într-o conferinţă în prezenţa unor cadre didactice tinere. ''Sunteţi adulţi. Dacă vreţi să-mi puneţi întrebări despre faptul că, după terminarea universităţii, sunteţi prost plătiţi, ce pot să vă spun? Faceţi mai multe studii, faceţi în aşa fel ca să câştigaţi mai mult'', a adăugat el.

Salariul mediu al profesorilor din şcoli în Rusia în 2016 este de 32.000 de ruble (440 de euro), potrivit agenţiei ruse de statistică Rosstat, cifră ce ascunde puternice disparităţi în funcţie de regiuni. Funcţionarii fac parte din categoriile cele mai afectate de scăderea puterii de cumpărare a populaţiei ca urmare a reducerii preţurilor la petrol şi a sancţiunilor occidentale din cauza crizei ucrainene, titrează agerpres.ro.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.