Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș în Senat: Opoziția a părăsit sala. GAFE în lanț ale PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Un scandal uriaș a izbucnit în Senat între cei de la PSD și opoziția formată din PNL, USR și PMP. Totul a plecat de la o greșeală a celor de la PSD sau cel puțin așa s-a lăsat impresia. Controversa a plecat de la Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 7/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, lege organică care avea nevoie de majoritate calificată.

La ora 17.00 s-a trecut la votul pe legile organice, dar cei din grupul PSD nu sesizaseră acest lucru. În sală au mai rămas prea puțini senatori pentru a trece o lege organică și astfel aceasta a picat.

Când și-au dat seama de gafa comisă, cei de la PSD au solicitat lista de vot electronic și apoi au cerut reluarea votului. După câteva minute în care și-au chemat colegii înapoi în sala de plen, cei de la PSD au reușit să treacă din a doua încercare legea.

Văzând atitudinea celor de la PSD, opoziția formată din senatorii PNL, USR și PMP au părăsit sala de plen. Pe holurile de la Senat aceștia consultau lista electronică și arătau că PSD-iștii au avut cu 10 senatori mai puțin decât era nevoie pentru a trece o lege organică, la primul vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.