Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ între Sorin Cîmpeanu și șeful Inspectoratului Școlar București: 'Nu mi-a dat situația cerută'

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, susţine că inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti este responsabil pentru situaţia care a dus la organizarea unui protest ca urmare a schimbării din funcţie a directoarei şcolii „Maica Domnului” din sectorul 2 al Capitalei. „Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

„Este o situaţie specifică, în care Consiliul de Administraţie a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar General Bucureşti în data de 30 decembrie anul trecut. Nu numai că au uitat să anunţe ministrul Educaţiei şi ministerul, dar la începutul săptămânii care se încheie acum, luni 4 ianuarie am invitat inspectorul general de Bucureşti, i-am solicitat să dea ministrului Educaţiei şi secretarului de stat pentru învăţământ superior lista numirilor pe care le-a făcut în baza Legii Educaţiei Naţionale, articolul 258 alineatul 7 ce spune că inspectorul şcolar general, cu avizul Consiliului de Administraţie, numeşte conducerea şcolilor din Bucureşti până la organizarea concursului, însă nu mai mult de începerea anului şcolar următor. Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Citește și: Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii. Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.