Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ - Nike a fost AMENDATĂ de Comisia Europeană

nike

Producătorul american de articole vestimentare sport Nike a fost amendat cu 12,5 milioane de euro de către autoritățile europene pentru blocarea vânzărilor transfrontaliere de echipamente de fotbal ale unora dintre cele mai renumite cluburi din Europa.

Comisia Europeană a declarat că practicile ilegale ale companiei Nike au început în perioada cuprinsă între 2004 și 2017 și au vizat mărfuri licențiate pentru FC Barcelona, ​​Manchester United, Juventus, Inter Milano, AS Roma și Federația Franceză de Fotbal, conform Mediafax.

Citește și: GAFĂ a jandarmilor la bătaia de la mitingul PSD din Brașov - Au REȚINUT victima, acum caută agresorul

Cazul s-a concentrat asupra rolului de licențiator al companiei Nike, aceasta asigurând realizarea și distribuția de mărfuri licențiate sub numele mărcilor unor cluburi de fotbal.

Sancțiunea a survenit în urma unei anchete desfășurată pe parcursul a doi ani, declanșată de o investigație sectorială privind comerțul electronic din Uniunea Europeană. UE dorește să stimuleze comerțul online și creșterea economică.

Comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, a declarat că acțiunile Nike au privat fanii de fotbal din alte țări de oportunitatea de a cumpăra mărfurile cluburilor, cum ar fi căni, genți, lenjerie de pat, papetărie și jucării. „Nike a împiedicat mulți dintre licențierii săi să vândă aceste produse în alte țări, fapt ce a condus la prețuri mai mari pentru consumatori”, a afirmat Vestager într-o declarație.

Practicile Nike au inclus clauze enunțate în contracte, care interzic vânzările în afara teritoriului de către licențiați, precum și amenințări la încheierea acordurilor dacă aceștia ignorau clauzele. Amenda a fost ulterior redusă cu 40%, după ce Nike a cooperat cu autoritatea de reglementare a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.