Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în Marea Britanie după o glumă despre comunitatea rromă: Naziștii au omorât și țigani și nimeni nu vrea să vorbească de acest aspect pozitiv

Yahoo News
Jimmy Carr

Comediantul Jimmy Carr a stârnit indignare pentru o rutină despre Holocaust în cea mai recentă emisiune a sa specială de stand-up difuzată de Netflix, potrivit BBC News.

Carr a fost descris ca fiind „cu adevărat tulburător” pentru că a scos la lumină crimele a sute de mii de oameni din comunitățile de nomazi din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Holocaust Memorial Day Trust a transmis că este „absolut îngrozit”.

Netflix, care a fost îndemnat să elimine ediţia specială, a refuzat să comenteze. Carr nu a comentat nici el.

Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a spus că comentariile sunt „detestabile și pur și simplu nu ar trebui să apară la televizor”.

Programul lui Carr, intitulat 'His Dark Material', a fost lansat pe platforma de streaming în ziua de Crăciun, dar clipul despre Holocaust a ieșit la lumină pe scară largă atunci când a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Comediantul, care și-a prezentat spectacolul ca fiind „sfârșitul carierei sale” și a avertizat că conține „lucruri teribile”, a spus că un „un lucru bun” al Holocaustului a fost că mii de țigani au fost uciși.

Comentariile au fost întâmpinate cu aplauze și râsete din partea publicului.

Între 200.000 și 500.000 de romi și sinti au fost uciși de naziști și colaboratorii lor, potrivit Holocaust Memorial Day Trust.

Directorul executiv al organizației de caritate, Olivia Marks-Woldman, a declarat: „Suntem absolut îngroziți de comentariul lui Jimmy Carr despre persecuția suferită de romi și sinti sub opresiunea nazistă și îngroziți de faptul că hohote de râs au urmat observațiilor sale.

„Sute de mii de romi și sinti au suferit prejudecăți, muncă sub sclavie, sterilizare și ucidere în masă pur și simplu din cauza identității lor – acestea nu sunt experiențe care să fie luate în derâdere”.

Dorries a sugerat că guvernul ar putea da legi pentru a împiedica difuzarea comediei pe platformele de streaming. „Ne uităm deja la viitoarele legislații pentru a reduce astfel de comentarii”, a spus ea pentru BBC.

Întrebată despre un Tweet anterior în care a spus că „fulgii de zăpadă de stânga ucid comedia”, doamna Dorries a răspuns: „Ei bine, asta nu este comedie”.

Grupul de campanie împotriva rasismului 'Hope Not Hate' a spus că Carr „sărbătorește” suferința romilor și sinti și a cerut Netflix „să ia măsuri”.

Traveler Movement - o organizație caritabilă care sprijină comunitatea nomazilor din Marea Britanie - a cerut și ea ca Netflix să elimine episodul special care durează o oră. Acesta a spus că segmentul în cauză a fost „cu adevărat deranjant și depășește cu mult umorul”.

Aceasta adaugă: „Glumele despre genocidul unei minorități etnice nu sunt amuzante”.

Colegul comediant David Baddiel a postat pe Twitter că glumele despre Holocaust pot fi „crude și inumane, răutăcioase și rasiste” sau pot viza asupritorii și atrage atenția asupra răului său fundamental – spunând: „În mod clar, a lui Jimmy Carr a fost prima”.

Memorialul de la Auschwitz a cerut lui Carr să înveţe cum romii și sintii au fost deportați în lagărul de concentrare, adăugând pe Twitter: „Este trist să auzi cuvinte care pot alimenta prejudecăți, răni oamenii și întina memoria tragediei lor”.

Deputatul SNP Martin Docherty-Hughes, care este co-președintele Grupului parlamentar al Partidului pentru țigani, nomazi și romi din Camera Comunelor, a scris pe Twitter că a rămas „complet fără cuvinte la această nerespectare a ororii holocaustului” și a impactului acestuia asupra comunității țiganilor din Europa.

El a adăugat: „O comunitate măcelărită de regimul nazist. @NetflixUK dorește să comenteze?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.